25000 TL'ye AM5 işlemci - RAM - anakart önerisi

Bütçe
25000

AckneX

Hectopat
Merhabalar sistemimi güncellemeyi düşünüyorum. Öncelik verdiğim konu görsellik ve performans. Sistemde genellikle oyun oynayacağım ve arada yayın açacağım. Genellikle valorant, cs2 tarzı oyunlar oynuyorum. Nasıl bir sistem önerirsiniz anakart ve ram konusunda özellikle kararsız kaldım. Bütçem 25 bin tl kadar. Belki çok az daha arttırabilirim.
Yeni sistemime geçirmeyi düşündüğüm parçalar:
Asus Dual Oc RTX 2060 (birkaç ay kullanıp idarelik kullanıp 4070ti geçmeyi düşünüyorum)
Corsair H150 RGB Sıvı soğutucu (1 ay önce alındı)
Samsung 970 Evo Plus 1 TB (2 ay önce alındı)

Yeni almayı düşündüğüm parçalar:
Kasa: MSI MPG GUNGNIR 300R AIRFLOW
Psu: MSI MAG A850GL 850W PCIE5 ATX 3.0 (Veya aynı ürünün 750W'ını da alabilirim 1000 tl daha ucuz eğer yeterli olduğunu düşünüyorsanız)
RGB Fan: 2x Silverstone Air Blazer 120R (Kasanın alt kısmına ekran kartını soğutacak)
Toplam olarak 11000 TL civarı tutuyor.

Anakart olarak ne önerirsiniz? MSI MPG B650 CARBON modeli vatan bilgisayarda 3 gün önce 8400e inmişti fakat tam alacakken stok bittiği için alamamıştım sizce tekrar indirim beklemeli miyim? Veya altta attığım ürün indirimde gözüküyor alınabilir mi satıcı güvenilir midir?
Ram olarak anakarta uygun hangi modeli önerirsiniz? Gskill Trident 6400 MHZ CL32 düşünüyorum sizce uygun bir model mi ?
İşlemci olarak ne önerirsiniz 7800x3D bütçe olarak zorluyor fakat 7700 veya 7700x yerine almaya değer mi ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bence 7800x3D seviyelerine cikarsan cok iyi olur FPS farki devasa.
Ben de işlemciden kısmamak istiyorum açıkçası çünkü oynadığım oyunlar işlemci bazlı oyunlar. Peki anakart ve ram konusunda ne dersiniz hocam? Attığım asus anakart fiyat olarak çok uygun geldi rog serisi de olması dolayısıyla ama kasamın msi olması düşündürüyor ve geçen vatanda gördüğüm msi anakartta çok aklım kaldı sizce ne yapmalıyım?

Asus anakartın fiyatı 8500'den 10 bin küsüre arttığı için başka anakart önerisi varsa alabilirim

Son düzenleme:
Ben de işlemciden kısmamak istiyorum açıkçası çünkü oynadığım oyunlar işlemci bazlı oyunlar. Peki anakart ve RAM konusunda ne dersiniz hocam? Attığım ASUS anakart fiyat olarak çok uygun geldi ROG serisi de olması dolayısıyla ama kasamın MSI olması düşündürüyor ve geçen vatan da gördüğüm MSI anakartta çok aklım kaldı sizce ne yapmalıyım?

ASUS anakartın fiyatı 8500'den 10 bin küsure arttığı için başka anakart önerisi varsa alabilirim.

Beyaz sistemmi istiyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı