2500TL M.2 SSD önerisi

Bütçe
2500 TL

Eren Emlik

Hectopat
Anakart
Gigabyte B550M-K 4733MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HD
Öncelikle anakartım Gigabyte B550M-K 4733MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DP mATX halihazırda üzerinde 1 adet M.2 slotu var. Depolama olarak 1TB HDD ve 500GB M.2 SSD mevcut oyunlar için hard diski kullanmak zorunda kalıyorum ve malum hız probleminden ötürü de yavaş giriş problemi vs oluyor bu sebepten ötürü depolama yükseltmek istiyorum. SATA SSD kısmına yöneldiğimde aklıma dönüştürücü takıp M.2 SSD takmak geldi 1TB işimi görecektir PCI-e Express 3.0 desteği var sanırım ana kartta buraya dönüştürücü ile M.2 SSD takmak istiyorum. Mersin'de yaşadığım için ısı problemi aklıma takıldı.

Temel olarak sorum ve öneri isteğim şu yönde.
1 TB M.2 SSD (SSD'ye ayırabileceğim bütçe maksimum 2-2.5).
1 adet dönüştürücü.
Bir de bu soğutma için ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle anakartım Gigabyte B550M-K 4733MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DP mATX halihazırda üzerinde 1 adet M.2 slotu var. Depolama olarak 1TB HDD ve 500GB M.2 SSD mevcut oyunlar için hard diski kullanmak zorunda kalıyorum ve malum hız probleminden ötürü de yavaş giriş problemi vs oluyor bu sebepten ötürü depolama yükseltmek istiyorum. SATA SSD kısmına yöneldiğimde aklıma dönüştürücü takıp M.2 SSD takmak geldi 1TB işimi görecektir PCI-e Express 3.0 desteği var sanırım ana kartta buraya dönüştürücü ile M.2 SSD takmak istiyorum. Mersin'de yaşadığım için ısı problemi aklıma takıldı.

1 adet dönüştürücü.

1 adet dönüştürücü.
SSD olarak bunu tercih edebilirsiniz:

1- Dönüştürücüye gerek yok çünkü 2. bir M.2 yuvanız var ve maksimum 2 GB/s destekliyor.
2- Soğutma için M.2 SSD soğutucu alabilirsiniz. 300-400TL civarı oluyordu sanırsam. İşinizi görür.

Kioxia G2 1TB DRAM'lı M.2 güzel olur. Dark'ın şu dönüştürücüsünün geri dönüşleri gerçekten iyi.
Soğutma için en önemli iki parçanın sıcaklığını düşürmekle iyi bir adım atabilirsin. Mesela işlemcin ne? Hangi soğutucuyu kullanıyorsun? Ekran kartın ne? Hiç bakım yaptın mı? Ne kadar oldu alalı? Yükte sıcaklık durumları ne?

CPU: → Ryzen 5 5600G.
GPU: → gıganyte RTX 4060 Ti 8 GB.
RAM: → G.Skill Ripjaws 2x16 GB 3200MHz.
Sıvı soğutma BitFenix cube 240mm
Ekran kartı ve işlemci ısı problemim yok 2. el olarak çok yakın bir tanıdığımdan aldım temizlik ve macun bakımını alır almaz yaptırdım 1 yıllık kasa ancak kullanılmamış neredeyse hiç.

Geri
Yukarı