250V Laptop adaptörüne 220V kablo takmak

julid2

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar. Laptopun Power kablosunun uçları yanık gibi olduğu için değiştirsem iyi olur diye düşündüm. Fakat Power kablosu ararken 250V yazan bulamadım ve S-Link 220V yazan bir tane aldım. Kullanmam bir sakınca yaratır mı? Yanık ve deforme olmuş Power kablosu kullanmak sakıncalı mıdır? Ve 220V Power kablo kullanırken laptoptaki USB'den maksimum güç alabilir miyim?

Adaptör 250V mu 250W mı? Şebeke zaten 220V veriyor. Sizinki W olmasın?

Adaptör 250V mu 250W mı? Şebeke zaten 220V veriyor. Sizinki W olmasın?
Adaptör 100-240V yazıyor. Bende ki power kablosunda 2.5 A 250V yazıyor. Şu an aldığım kablo da 220V yazıyor bu bir sıkıntı olur mu

250V adaptörün destekledigi maksimum deger. 220V kablo ise kablonun destekledigi maksimum deger. Sizin prizden cekeceginiz deger ise 220V. Sorun olmaz.

Bendeki power kablosunda 2.5 A 250V yazıyor.

Dedigim gibi, bunlar maksimum degerler.

Son düzenleme:
250V adaptörün destekledigi maksimum deger. 220V kablo ise kablonun destekledigi maksimum deger. Sizin prizden cekeceginiz deger ise 220V. Sorun olmaz.
Peki benim zaten alabileceğim maximum elektrik 220V mu yani. Ucu yanıp kararmış power kabloyu değiştirmekte haklımıyım halen çalıştığı halde. Laptop'un usb'sine giden güçte bir değişiklik yapar mı bu.
Bu arada power kabloların girişi aynı gözüküyor fakat uyumlu olmamasını gerektirecek başka bir sebep varmıdır? 2.5 A olup olmadığı yazmıyor mesela

Peki benim zaten alabileceğim maximum elektrik 220V mu yani?

Türkiye'de sebeke gerilimi 220V. Aldiginiz kablonun üzerinde yazan degerler maksimum degerleri belirtiyor. 220V ise sorun olmaz. Fazlasi yazmasi da bir sorun teskil etmez.

Ucu yanıp kararmış kabloyu değiştirmekte haklı mıyım halen çalıştığı halde?

Degismek dogru bir karar.

Türkiye'de sebeke gerilimi 220V. Aldiginiz kablonun üzerinde yazan degerler maksimum degerleri belirtiyor. 220V ise sorun olmaz. Fazlasi yazmasi da bir sorun teskil etmez.

Degismek dogru bir karar.
Peki 2.5 A neyi ifade ediyor. Bu yeni aldığım kabloda bu belirtilmemiş. Girişi dışında neye dikkat etmeliyim power kablo alırken laptop'a

Peki 2.5A neyi ifade ediyor.

Maksimum akim (amper) degeri. Aldiginiz kablonun ismi cismi yok mu?

power kablo alırken

Güc kablolarinda fazla dikkat etmeniz gereken bir sey yok acikcasi. Bunlar cogu zaman gereginden fazlasini destekleyecek sekilde (genelde 250V ve 2.5A ya da üzeri) üretiliyor. Yoksa her ülke icin ayri bir kablo üretmeleri gerekir.

Bendeki PSU kablosunda da 250V 10A yaziyor mesela.

Evet bende şaşırdım herhangi bir gösterge ve ya spesifikasyon olmadan satılıyor çoğu. Benim aldığım aşağıda ki. Orijinal kablom 2.5A 250V kablomla bir farkı varmıdır sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…