Çözüldü 25565 port açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

enesguvn38

Femtopat
Katılım
9 Mart 2021
Mesajlar
52
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selamlar. Ben server kurmak için 25565 port açtım ancak port çalışmıyor. IP adresim dinamik IP adresi. Sabit IP için 24 TL ücret istediler,
Ücret ödemek istemiyorum. Bu portu açmak için başka bir çözüm yolu yok mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@enesguvn38 sunucunun açılmama sebebi "server-ip" diye geçen veriye ngrok IP'si girmişsiniz. Orayı boş bırakın. Yani şu şekilde yapın:
Kod:
server-ip=
IP'niz dinamik olsa da port açabilmeniz lazım muhtemelen CGNat olduğu için açamıyorsunuz. Modemi kapatıp açarsanız düzelme şansı var. Ya da servis sağlayıcınızdan port yönlendirme isteyin, bedava olması lazım.
 
IP'niz dinamik olsa da port açabilmeniz lazım muhtemelen CGNAT olduğu için açamıyorsunuz. Modemi kapatıp açarsanız düzelme şansı var. Ya da servis sağlayıcınızdan port yönlendirme isteyin, bedava olması lazım.

Zaten port açık dediler ben açtım onu ama işte çalışmıyor.
 

Dosya Ekleri

  • dgf.PNG
    dgf.PNG
    50,7 KB · Görüntüleme: 112
  • port.PNG
    port.PNG
    28,2 KB · Görüntüleme: 112
Biraz eski bir konu ama olsun CGN Havuzunda olduğunuz için CGN Dinamik IP adresi ile port açamazsınız. Yüksek ihtimal modem arayüzündeki IP adresi 100 ile başlayıp devam ediyor ve internet üzerinden sorgulattığınız IP adresi ile aynı değil. İnternet sağlayıcınız ile görüşüp ücretsiz port yönlendirebilirsiniz. Ancak modeminiz kapanıp açıldığında yani IP adresiniz değiştiğinde port kapanacaktır. Çok uğraşlı bir işlem. Ücret ödemek istemiyorsanız ngrok kullanabilirsiniz. Ngrok ile TCP 25565 Portu açarak lag olmadan rahatça kurduğunuz serverda arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz.
 
Biraz eski bir konu ama olsun cgn havuzunda olduğunuz için cgn dinamik IP adresi ile port açamazsınız. Yüksek ihtimal modem arayüzündeki IP adresi 100 ile başlayıp devam ediyor ve internet üzerinden sorgulattığınız IP adresi ile aynı değil. İnternet sağlayıcınız ile görüşüp ücretsiz port yönlendirebilirsiniz. Ancak modeminiz kapanıp açıldığında yani IP adresiniz değiştiğinde port kapanacaktır. Çok uğraşlı bir işlem. Ücret ödemek istemiyorsanız ngrok kullanabilirsiniz. Ngrok ile tcp 25565 portu açarak lag olmadan rahatça kurduğunuz serverda arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz.

Ngrok için galiba gene sabit IP adresi lazım çünkü açtım IP hatası veriyordu.
 
Ngrok için galiba gene sabit IP adresi lazım çünkü açtım IP hatası veriyordu.
Ngrok için sabit IP gerekmiyor. Ngrok yükledikten ngrok.exe'yi çalıştırın. Sonrasında ise attığım ekran alıntılarına göre devam edin.
ngrok1.PNG

Mavi ile işaretlediğim yere istediğiniz port numarını girin. Minecraft için "server.properties" dosyasında herhangi bir değişiklik yapmadıysanız "25565" kullanmanız gerekmektedir.
ngrok2.PNG

Altını çizdiğim yerdeki "4.tcp.eu.ngrok.io:16027" sizin IP adresiniz olmuş oluyor. Minecraft'ta sunucu adresi yerine port numarasıyla beraber girin. Yani sunucu adresi kısmına "4.tcp.eu.ngrok.io:16027" yazıp giriş yaptığınız zaman sunucunuza erişecebileceksiniz. Ancak şunu da belirtmeliyim ki sunucunuza giriş yapabilmek için Ngrok'un açık olması gerekmektedir. Kapattığınız takdirde sunucunuza olan erişim kapanacaktır. Ngrok'u her kapatıp açtığınızda da açıkladığım IP değişmektedir. Bunu da unutmayın lütfen.
 
Dresi lazım çünkü açtım IP hatası veriyordu.

Ngrok için sabit IP gerekmiyor. Ngrok yükledikten ngrok.exe'yi çalıştırın. Sonrasında ise attığım ekran alıntılarına göre devam edin.
Eki Görüntüle 1023424
Mavi ile işaretlediğim yere istediğiniz port numarını girin. Minecraft için "server. Properties" dosyasında herhangi bir değişiklik yapmadıysanız "25565" kullanmanız gerekmektedir.
Eki Görüntüle 1023430
Altını çizdiğim yerdeki "4.tcp. Eu. Ngrok. IO: 16027" sizin IP adresiniz olmuş oluyor. Minecraft'ta sunucu adresi yerine port numarasıyla beraber girin. Yani sunucu adresi kısmına "4.tcp. Eu. Ngrok. IO: 16027" yazıp giriş yaptığınız zaman sunucunuza erişecebileceksiniz. Ancak şunu da belirtmeliyim ki sunucunuza giriş yapabilmek için Ngrok'un açık olması gerekmektedir. Kapattığınız takdirde sunucunuza olan erişim kapanacaktır. Ngrok'u her kapatıp açtığınızda da açıkladığım IP değişmektedir. Bunu da unutmayın lütfen.

Bu hatayı veriyor ama hamaçi ile açınca vermiyor.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    36,8 KB · Görüntüleme: 104

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı