256 GB bellek yeter mi yoksa 512 GB mı alınmalı?

lieys

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, bir süre önce 64 GB USB bellek almıştım. Şu an 20-27 GB kadar boş alan kaldı ama daha ekleyeceğim çok şey var. Fotoğraflar, videolar, OBS kayıtları, Valorant kayıtları, hesap bilgileri, ses dosyaları, ekran görüntüleri derken alan yetersiz kalıyor.

Şimdi yeni bir bellek almayı düşünüyorum: 256 GB mı yoksa 512 GB mı almalıyım? Telefonda lifebox kullanıyorum, orada da yaklaşık 300 GB alan var ama ben yine de her şeyi bilgisayarda barındırmak istemiyorum.

256 GB her şey için yeterli olur mu, yoksa direkt 512 GB almak daha mantıklı mı? Zamanında 64 GB yeter demiştim ama yetmedi, o yüzden kararsızım. Sizce 256 GB işimi görür mü?

Merhaba, bir süre önce 64 GB USB bellek almıştım. Şu an 20-27 GB kadar boş alan kaldı ama daha ekleyeceğim çok şey var. Fotoğraflar, videolar, OBS kayıtları, Valorant kayıtları, hesap bilgileri, ses dosyaları, ekran görüntüleri derken alan yetersiz kalıyor.

Şimdi yeni bir bellek almayı düşünüyorum: 256 GB mı yoksa 512 GB mı almalıyım? Telefonda lifebox kullanıyorum, orada da yaklaşık 300 GB alan var ama ben yine de her şeyi bilgisayarda barındırmak istemiyorum.

256 GB her şey için yeterli olur mu, yoksa direkt 512 GB almak daha mantıklı mı? Zamanında 64 GB yeter demiştim ama yetmedi, o yüzden kararsızım. Sizce 256 GB işimi görür mü?
Tüm atacağınız şeyleri bir hesap makinesi ile toplayıp, sonucu bulun. Birde atma olasılığınız olan şeylerinde ortalama bir rakamını çıkarın. O şekilde kaç GB lazım olacağını bulmuş olursunuz.
Şahsen ben 64GB aldım ve yarısını anca doldurdum, oysa baya şey attım ama attığım şeyler düşük GB'li.

512GB almaya karar verirseniz şahsen SSD almanızı öneririm. Birde SSD kutusu ile daha iyi olur.
256GB içinde aynısı yapılabilir ama biraz daha tuzlu olur USB bellekten. Hertürlü SSD daha kaliteli bir yöntem.

256 GB HDD al bir de HDD de dosya SSD de oyun saklarsın.

Tüm atacağınız şeyleri bir hesap makinesi ile toplayıp, sonucu bulun. Bir de atma olasılığınız olan şeylerinde ortalama bir rakamını çıkarın. O şekilde kaç GB lazım olacağını bulmuş olursunuz.
Şahsen ben 64 GB aldım ve yarısını anca doldurdum, oysa bayağı şey attım ama attığım şeyler düşük GB'li.

512 GB almaya karar verirseniz şahsen SSD almanızı öneririm. Bir de SSD kutusu ile daha iyi olur.
256 GB içinde aynısı yapılabilir ama biraz daha tuzlu olur USB bellekten. Her türlü SSD daha kaliteli bir yöntem.

64 GB USB bellekteki dosyaları da, diğer şeyleri de hesaba kattım. Üstüne 13–15 GB daha fazla ekleyince toplam 166, 98–168, 98 GB arası çıktı. Evet yetiyor hocam.

Bunu almayı düşünüyorum. İyi mi? https://www.akakce.com/usb-bellek/e...a-luxe-sdcz74-256g-g46-fiyati,1030447084.html

64 GB USB bellekteki dosyaları da, diğer şeyleri de hesaba kattım. Üstüne 13–15 GB daha fazla ekleyince toplam 166, 98–168, 98 GB arası çıktı. Evet yetiyor hocam.

Bunu almayı düşünüyorum. İyi mi? https://www.akakce.com/usb-bellek/e...a-luxe-sdcz74-256g-g46-fiyati,1030447084.html
Demir kasa ve 3.1 hızına sahip. 100MB/s altına hızı düşmüyor demiş kullananlar. Demir kasa olması sıcaklığını içinde tutmaması anlamına geliyor, bu da iyi birşey. (100MB/s gene iyi bir rakam bu arada.)

İstiyorsanız tabi SSD kutusunun kalitesine göre 1000-1300TL'ye filan SATA SSD'de alabilirsiniz.

Demir kasa ve 3.1 hızına sahip. 100MB/s altına hızı düşmüyor demiş kullananlar. Demir kasa olması sıcaklığını içinde tutmaması anlamına geliyor, bu da iyi bir şey. (100MB/s gene iyi bir rakam bu arada.)

İstiyorsanız tabii SSD kutusunun kalitesine göre 1000-1300TL'ye filan SATA SSD'de alabilirsiniz.

Yani gerek var mı? SSD büyük olur sanırım. Bu küçük olması avantaj benim için.

Yani gerek var mı? SSD büyük olur sanırım. Bu küçük olması avantaj benim için.
100MB/s sıkıntı değilse iyi duruyor attığınız model.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı