2600X sistem ne kadar eder?

Makaleler
2
Merhabalar. Sistemimdeki parçaları değiştirmeyi düşünüyorum. Çünkü artık son sürüm mesleki programlara yetmiyor. Parça fiyatlarını az çok araştırdım ama foruma da danışayım. Aşağıdaki parçalar şu an ne kadara satılır?

Ryzen 5 2600x
Asus TUF B450 Plus
16 GB 3000 MHz RAM

Tamamı 2018 Kasım faturalı. Garantileri bitti 6 ay önce.

Diğer parçaların yeterli olduğunu düşünüyorum halen. Özellikle işlemci ve RAM upgrade etmek istiyorum. Anakartıma uygun güçlü bir işlemci alırsam anakartı da satmayabilirim. 16 GB daha RAM ilave edip, 32 GB kullanabilirim. Bu parçalar şu an ne kadar eder?

Merhabalar. Sistemimdeki parçaları değiştirmeyi düşünüyorum. Çünkü artık son sürüm mesleki programlara yetmiyor. Parça fiyatlarını az çok araştırdım ama foruma da danışayım. Aşağıdaki parçalar şu an ne kadara satılır?

Ryzen 5 2600X.
ASUS TUF B450 Plus.
16 GB 3000 MHz RAM.

Tamamı 2018 Kasım faturalı. Garantileri bitti 6 ay önce.

Diğer parçaların yeterli olduğunu düşünüyorum halen. Özellikle işlemci ve RAM yükseltmek istiyorum. Anakartıma uygun güçlü bir işlemci alırsam anakartı da satmayabilirim. 16 GB daha RAM ilave edip, 32 GB kullanabilirim. Bu parçalar şu an ne kadar eder?

Bence anakartınızı satmayın. İşlemciyi satıp Ryzen 5 5600 alabilirsiniz. Ekstradan 16 RAM daha alıp 32 yaparsınız.

İşlemciyi satıp, 5600x alacağım öncelikle. RAM'lerimin de aynısını bulabilirsem 16 GB daha ekleyeceğim. 3200 ve 3600 arasında çok fark olacağını sanmıyorum.
AMD için fark ediyor. Akıcılığını arttırıyor.(%1 %0.1% değerleri)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özellikle RAM çok kullanan oyunlarda.

Onun dışında eğer özellikle ihtiyacınız yoksa bir etkisi yok.

AMD için fark ediyor. Akıcılığını arttırıyor.(%1 %0.1% değerleri)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

O masrafa değer mi %1 performans artışı peki? Şimdilik işlemci upgrade ile idare ederim gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı