2666 MHz RAM Destekleyen İşlemci ile 3000 MHz RAM Uyumu

Rymoth

Kilopat
Yer
Tekirdağ / Süleymanpaşa
Daha fazla  
Meslek
Aşçı
Arkadaşlar size bir sorum olacak. Ben sistem toplayacağım, bu sistemdeki anakart Asus Z370-P Prime. Bu anakart O.C ile 4000MHz'e kadar destek sunuyor. İşlemci ise i5 9600k alacağım. İşlemci ise 2666MHz destekliyor. Şimdi asıl bölüme geldik. Ben RAM'i 3000MHz almayı istiyorum. Şimdi durum böyle olunca tahminimce RAM'ler 2666MHz performans verecekler. İleride daha yüksek MHz destekleyen bir işlemciye geçersem 3000MHz'nin tamamını kullanabilirim değil mi? 2666MHz kullandığım dönemde RAM'de performans azalması veya zarar falan görür mü? Bilen arkadaşlardan yardım istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin maksimum desteği önemli değil. Anakartınız RAM için yüksek frekansı destekliyorsa, kullanabilirsiniz. XMP açarak 3000 MHz'e çıkarabilirsiniz RAM'leri.

Merhabalar aynı durum bende de mevcut ve şu anda 3000 mhz lik ramler 2133 çalışıyor .
Pc Özellikleri :
İ5 8600
Msı Gtx 1060 6 Gb
Msı Z-370 A Pro (4000 Mhz Ram Desteği)
Crucial Ballistix 8 GB 3000 Mhz CL 16
Gskill Rapjaws 8 GB 3000 Mhz CL 15
Ram hızlarını arttırmak istiyorum fakat işlemci 2666 Mhz'e kadar destekliyor . Ne yaparsam yapıyım çıkartamadım . Yardımcı olabilir misiniz ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı