2666 MHz vs 3200 MHz RAM frekansı

TufanTsubasa

Decapat
Arkadaşlar topladığım bilgisayarda 3200 MHz RAM düzgün çalışmazmış 3200 MHz RAM'lerimi 2666 MHz değerlerinde kullansam (Intel 5 9600K ve RTX 2060 süper bilgisayarda) herhangi bir sorun olur mu acaba? Yani 2666 ile 3200 MHz arasında ki farklılıklar nelerdir?

Çalışır neden çalışmasın? Bu devirde 3000 MHz altı RAM almak mantıklı değil. Bütçe müsait ise 3600 MHz CL16 alın derim. 650-700 TL civarında alınabiliyor çifti.
Aldığım Ram'lerin sadece siyah renklisi 3200 E uyumlu değilmiş 2666 da stabil çalışır diyor değişim yapmıyolar mecbur kullancam bunları ilerde yeni Ram'ler alcam ama hani 2666 kullancam ya 3200 den çok büyük bi fark yapar mı ?
Merhaba Kıymetli Arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım.Konu kirliliği meydana getirmek istemediğimden ötürü bu konu altına yazmaktayım.
Müsadenizle sorum şudur:Laptopta mevcut ram 8gb Samsung ddr4 2666mhz CL17.

Laptopa ek 8gb ram almak istiyorum.Ancak çekincelerim var.
Piyasada 2666mhz ram buldum fakat gecikme süresi CL19 .
Bu rami alsam bir sorum teşkil eder mi ?

Cevaplarınızı bekliyorum.
Sevgiler kıymetli arkadaşlar.
Kankam yaw yeni konu açsan daha iyidi ayrıca benim sorunum da çok önemli de güme gitsin istemiyorum ama neyse umarım bulursun cevap...

Son düzenleme:
Aldığım Ram'lerin sadece siyah renklisi 3200 E uyumlu değilmiş 2666 da stabil çalışır diyor değişim yapmıyolar mecbur kullancam bunları ilerde yeni Ram'ler alcam ama hani 2666 kullancam ya 3200 den çok büyük bi fark yapar mı ?

Kankam yaw yeni konu açsan daha iyidi ayrıca benim sorunum da çok önemli de güme gitsin istemiyorum ama neyse umarım bulursun cevap...
Kusuruma bakmayın , bu seferlik maruz görün. Acemilik işte.
Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı