27 Nisan’da Akkuyu'ya ilk nükleer yakıt geliyor

Bazıları Nükleer karşıtı ancak o kadar elektriği bu kadar ucuz fiyata hiçbir alet üretemez ayrıca sanılanın aksine Nükleer Santraller Ultra yalıtımlıdır yani güvenlidir. Ayrıca Nükleer değil deneyimsiz eleman öldürür. Rusya gayet deneyimli bu konuda ve bizim Türk çalışanlarını eğitecekler ve deneyim kazanacağız. Nükleer enerji çok iyi ve yaygınlaşması şart bir enerji türüdür. Yenilenmiş enerjiyle anca 200 yılda açığınızı kapatırsınız.

Ortaya çıkan minik yok edilemeyen katısal atık dışında bir zararı yok.

Hiçbir ülke Nükleer Santralden çekilmez. Bu olay palavra. 1 birime 3 enerji üretiyorlar neden kapatıp 2 birime 3 enerji üretsinler ki? Nükleer enerji hem parasal hemde zamansal olarak en iyisidir. Dediğim gibi küçük katı atık dışında bir zararı yok.
Zaten tüm ülkeler yatırımı büyük bir kısmı enerji üzerine.Özellikle elektrik çünkü her geçen yıllara bakıtığımızda tüketilen elektrik artmaktadır bu da gayet elektrikli aletlerin yeni kullanım alanları ve yeni kullanıcıları oluşması vs..Bu elektrik üretimi için en uygun ve yüksek kapasiteli olarak nükleer santraller görünüyor.Bunların çevreye olan zararları yıllar geçtikçe daha da azalacağını düşünüyorum.Çünkü tüm ülkelerin 20-30 hatta 50 yıl sonrasına oluşturduğu planlı programlarında nükleer santral var yani bu sorunlarda başlıca düşünülüyor.Elektriğin 1 gün olmayışı bile ülkelere büyük zararar verebiliyor bundan dolayı hiçbir devlet başkasına bağımlı olarak kalmak istemiyor.Taraflar arası anlaşmazlık ve savaş ortamında yaptırımlar gereği bunlar olabiliyor yani avurupada doğal gaz olduğu gibi.Kısacası kimse elektrik ihtiyacını dışarıdan satın almak istemiyor hemde maddi kazanç elde etmek istiyorlar.Kendi ihtiyaçlarını karşılar hale geldikten sonra elektriği ihraç etmek istiyorlar.Bunlarda nükleer santrali olmayan ülkeler yani fakir ülkelerin daha da fakirleşeceği gibi.Onlarında yapmasını engellemek için sağlıklı değil diye kamuoylarını harekete geçirdiklerini düşünüyorum.Yani çevreyse kapımızda ki çöpler için her mahallede geri dönüşüm atık kutuları için uğraşalım,pillerin toprağa gitmesini engelleyelim,denizlerde ki çöpleri toplmak için uğraşalım,sahile vuran çöpleri kurtaralım..
--
 

Geri
Yukarı