2700 TL i5 6400 Sistem Toplama

dgkn.95

Kilopat
Katılım
19 Mart 2013
Mesajlar
892
Yer
İstanbul/Tuzla
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Topladığım sistem bu arkadaşlar nasıl sizce ?

Merak ettiklerimde şunlar;

Asus mu, MSI mı tercih etmeliyim ?

Ekran kartı alırken nelere dikkat etmeliyim ?

Ekran kartının kaç GB olduğundan daha önemli şeyler var biliyorum ama ileriye dönük olarak artık 2 GB ekran kartıları yetersiz gelir diye düşünüyorum ne diyorsunuz ?

Bu arada RAM konusunda da gördüğüm kadarıyla herkes 8 GB RAM tercih ediyor bence artık yetmeyecektir.

bp 1.png
bp 2.png
 
Asus veya Msı arasında kafanıza yatanı alabilirsiniz. Diğer markalarda da (Galax, Evga vb) güvenilirdir. Fakat her markanın her modeli de iyidir diye bir şey yok. Örneğin GTX 970 serisinde Asus önerenler çok fakat bence 970 serisinin en stabil çalışan ve çok iyi değerlere sorunsuz ulaşan model Gigabyte 970 G1'dir. Ekran kartı alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta güncel olması. Ondan sonra teknik detayları öne çıkar örneğin bellek, çekirdek frekansları, bant genişliği, belleği gibi. Yeni alınacak bir ekran kartının minumum 4 GB olması daha iyi olur. Çünkü örneğin watch dogs gibi ekran kartının video belleğine yüklenen oyunlarda sıkıntı çekmessiniz. 8 GB RAM günümüz yıllarında gayet yeterlidir. 8 GB 2133 MHz tek modül RAM alıp ileride eğer sıkıntı çıkarsa aynısından bir tane daha alıp RAM değerinizi yükseltebilirsiniz. Onun dışında sistem gayet güzel fakat dediğim RAM önerisini dikkate alarak tek modül RAM almanızı tavsiye ederim. Oda şudur;

Kingston HyperX Fury Black 8GB 2133MHz DDR4 Ram Fiyatı
 
Bu sistemi toplayacağım sanırım. Hala GTX 960 mı alsam R9 380 mi düşünüyorum ama ramleri 16 GB almaya karar verdim uzun vadede. SSD var şuan laptopumda kullanıyorum, onu kullanacağım. 500w yeter mi hiç bakmadım bu arada :D

Edit: Teknobiyotik oyuncu kulaklığı hediye ediyormuş 200 küsur liralık bu parçaları nerden alacağıma da karar veremedim çok seçenek var.
 

Dosya Ekleri

  • teknobıyotık.png
    teknobıyotık.png
    51,1 KB · Görüntüleme: 141
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı