28.000 TL'ye kadar sistem tavsiyesi

Celof Meister

Kilopat
Arkadaşlar merhaba,

Genelde güzel sayılabilecek hazır sistemler paylaşılıyor fakat bu sistemlerde bazı parçaların kötü / ısınma sorunu olduğu da bir gerçek - en azından forumda öyle yazıyorlar, örneğin Ventus :) -
Hazır sistemlerde taksit olduğunda fiyatın ciddi oranda artmasını da hesaba katarsak:

İşlemci - Ryzen 5 7500F.
Ekran kartı - 4060 Ti.

Olacak şekilde marka ismi de belirterek 28K'ya kadar öneri yapabilir misiniz?
Hepsini ayrı ayrı almak daha pahalı gibi gözükse de taksit vb. imkanları çok daha yüksek.

Arkadaşlar merhaba,

Genelde güzel sayılabilecek hazır sistemler paylaşılıyor fakat bu sistemlerde bazı parçaların kötü / ısınma sorunu olduğu da bir gerçek - en azından forumda öyle yazıyorlar, örneğin Ventus :) -
Hazır sistemlerde taksit olduğunda fiyatın ciddi oranda artmasını da hesaba katarsak:

İşlemci - Ryzen 5 7500F.
Ekran kartı - 4060 Ti.

Olacak şekilde marka ismi de belirterek 28K'ya kadar öneri yapabilir misiniz?
Hepsini ayrı ayrı almak daha pahalı gibi gözükse de taksit vb. imkanları çok daha yüksek.

28k ya 4060 Ti+7500F bıraz zor ama 4060 bulunabılır Sinerji'de vardı bır sıstem 7500F 4060'lı 16k ya

Yani gerekirse geçsin fakat insanların marka olarak fiyat/performans olarak önereceği sistemi soruyorum.
Parça parça alınca taksit avantajı cok daha fazla var.

Bu sistem var. Hem asus ısınma problemi yaşamazsınız.

Arkadaşlar merhaba,

Daha önceden açtığım ve çeşitli cevaplar aldığım konuyu, araştırmalarımı yaptığım ve elimdeki ryzen 1700’lü Geforce 1060’lı 2018’den kalan DDR4 sistemimi daha yeni sattığım için bir kere daha hortlatıyorum :)

Değerli yorumlarınızı paylaşabilirseniz çok sevinirim.
Akabinde parçaları ayrı ayrı toplayarak yoluma devam edeceğim.

Hazır sistemlerdeki taksit imkanı kısıtlı ve faizli olduğu için bu metodu seçmeyi düşünüyorum.

Monitör hariç sisteme max 35bin ayırmayı düşünüyorum. (+/- 2 yapabilirim)

Anakart

Bu seçimde giriş seviye bir karttansa B650 Chipsetli bir anakart düşünüyorum oldukça araştırdım ve iki model arasında kaldım.

1-Gigabyte B650M DS3H 6400 (OC)

2-Gigabyte B650 Gaming X AX

Burada 2. Seçenek daha pahalı ancak 1.deki anakart çıkalı yıllar olmuş, ikisi arasında bir seçim yapacaksam 2. Olan Gaming X AX’e daha yakınım. Sizce bu mantıklı mı?

Tavsiye edeceğiniz başka bir B650 chipsetli anakart var mı?

İşlemci

Bu seçimde tek opsiyonum var o da Ryzen 5 7500F.

Bu işlemciyi kutusuz almam sizce bir sorun yaratır mı?

Bu işlemciye uygun bir soğutucu tavsiyesi verebilir misiniz?

RAM

Ram seçiminde EXPO denen bir mevzu var, EXPO nedir, sizce bir DDR5 sistem için şart mı?

Değil ise 6000 MHZ olacak şekilde 32gb (16x2) ram baktığımda fiyatlar ortalama 4-5K arasında. Sizce hangi opsiyon ile ilerlemem daha doğru olur?

Kasa

Kasa konusunda rastgele bir şey çekerek ilerlemek istemiyorum. Eski sistemimde Coolermaster Master Elite 650W kasa vardı, ben bu kadar sesli bir kasa kullanmadım hayatımda o nedenle yeni kasamın sessiz ve mümkünse beyaz olması gerçekten çok çok önemli.

NZXT ve Lian Li bu konuda amiral gemisi diyorlar.

Baktığımda:

H5 Airflow ve H7 Airflow kasalarını beğendim.

H7 tahmin edileceği üzere daha büyük bir kasa fakat H5 yeterli olur mu?

Beyaz ve sessiz olabilecek başka bir kasa tavsiyeniz var mı? Örneğin Corsair’in bazı modellerini gördüm, güzel gözüküyor fakat bir fikrim yok.

PSU

NZXT nin 650W Golden PSU’su var, oldukça güzel duruyor fakat burada anlamadığım internetten fiyatlara bakınca birisi 2800 den başlıyor birisi 9000 den :)

Bu sorum biraz saçma gelebilir fakat NZXT kasa aldığım taktirde içerisine başka model bir PSU takabilir miyim? - Bence evet fakat acaba kendi PSU’larına unique kasa mı üretiyorlar diye şüphelenmedim değil.

Tavsiye PSU’nuz var mı?

Sooon olarak geldim Ekran Kartına :)

35 Bin’i aşmak istemediğim ve diğer parçaları kaliteli seçmek istediğim için (Sonrasında ekran kartını upgrade edebilirim tekrar)

4060 Ti bakarken kendimi 4060’a dönmüş olarak buldum. Zira 4060 Ti’a o kadar para verip 8GB bir kart almak mantıklı gelmiyor. Aralarında elbet performans farkı vardır..

Forumdaki mesajlardan takip ettiğim kadarıyla RX7800 XT’de şuan oldukça iyi fiyatta. AMD ekran kartı tavsiye eder misiniz?

RX 6750 XT hakkında da kısa bir yorum alabilir miyim?

Bütceyi daha da arttirarak asagidaki sistemi dizdim, memnunum herkese tavsiye ederim.

İşlemci : Ryzen 7500f
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wifi
Ram: XPG 2X16GB 6000 MHZ CL30 White
Ekran Kartı: Asus 12gb Geforce 4070 White
Soğutucu: CoolerMaster 240ML V2 White
Kasa: Thermaltake Ceres 300 White
PSU: Thermaltake Toughpower 750W
SSD: Samsung 980 PRO 2

Sizce nasil olmus?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler