28 Jant Bisiklet için Zırhlı lastik tavsiyesi

c_candycane

Megapat
Daha fazla  
Dostlar, Kron TX100 2021 model bisiklet aldım 1 ay kadar önce. Bu 1 ayda ön ve arka iç lastikler diken, cam vesaire yüzünden birer kez patladı ve şu an ikisini de yamalı olarak kullanıyorum. Yeni lastik için bisikletçide 50 TL istiyorlar ki, internetteki fiyatlar da aşağı yukarı aynı. Bu yüzden zırhlı lastik arayışına girdim ve öneri bekliyorum. Ayrıca zırhlı lastiğin varsa dezavantajları nelerdir, onlardan da bahsedebilir misiniz? Bisiklet ağırlaşır, daha zor gider vb.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek dezavantajı ağırlaşması. 2 lastik için toplam bütçeni belirt. 50 TL iyi bir fiyat hatta çok ucuz zırhlı olduğuna emin misin? Beğendiğin lastik bisikletçinde aynı fiyata varsa internetten hiç uğraşma bisikletçiyle muhabbetin olmuş olur. Takacağı lastikleri internetten araştır ve zırhı kaçıncı seviye bak. Bisikletin üzerinde olanlardan daha kötü olmasın...

Tek dezavantajı ağırlaşması. 2 lastik için toplam bütçeni belirt. 50 TL iyi bir fiyat hatta çok ucuz zırhlı olduğuna emin misin? Beğendiğin lastik bisikletçinde aynı fiyata varsa internetten hiç uğraşma bisikletçiyle muhabbetin olmuş olur. Takacağı lastikleri internetten araştır ve zırhı kaçıncı seviye bak. Bisikletin üzerinde olanlardan daha kötü olmasın...
Normal lastik için 50 TL demiş.

Yok yok patlayan iç lastik yerine yeni iç lastik için 50 TL istiyorlar. Bütçe 100-150 aralığında olabilir her bir teker için ama ne kadar ucuz ve performanslı olursa o kadar iyi olur benim için.
Bir de ürünlerde "700x35", "700x38" gibi ibareler oluyor. Benim orijinal lastiklerim 700x40 imiş. Bu değer neyi belirtiyor ve bu değerle aynı değerde bir lastik mi almalıyım?

Son düzenleme:
Teker çapını ve kalınlığını belirtiyor. Aynı değer ya da aynı değere yakın alırsan iyi olur. Müsait olunca güzel bir link atarım.
İndirimde şu anda 150 TL güzel fiyat. Al bunu istersen kırık camların üstünde geç.

Son düzenleme:
Bende lastik arayışındayım. 26x1.75 bakıyorum. Mitas Flash V66 26x1.75 Stopthorn Reflektörlü 1 tanesi 180TL civarında. Aynı modelin reflektörsüz ve zırhsız olanı 90-100 TL arasında. Karar vermesi çok zor. Hem meblağ büyük hem de alıp pişman olmak istemiyorum. Uzun süre gitsin istiyorum.
Mitas Flash Stopthorn Reflektörlü ve CST C1920 Platinum aynı fiyat aralığında sayılır. Hangisi daha iyidir acaba

Teker çapını ve kalınlığını belirtiyor. Aynı değer ya da aynı değere yakın alırsan iyi olur. Müsait olunca güzel bir link atarım.
İndirimde şu anda 150 TL güzel fiyat. Al bunu istersen kırık camların üstünde geç.
Hocam galiba bu fiyatlara bundan iyisi yok dediğiniz gibi. Yarın sipariş edeceğim bir aksilik çıkmaz ise. Gelince deneyimlerimi de yazarım.

Daha önce kullanmadığımı belirteyim. Kağıt üzerinde çok güzel özellikleri var yani üzeceğini sanmıyorum. Şehir bisikleti için uygun. Zırhı son seviye fazla bile. 60 tpi örüm sıklığı var iyi sayılır yani. Çok aşırı derecede kaydırıp yanlama yapmazsanız uzun süre dayanacağını düşünüyorum. Kaydıracaksanız da 150 liraya daha iyisi olduğunu zannetmiyorum o ayrı konu. Ağırlığı da fena değil zırhlı olmasına rağmen. Satıcısı da güvenilir gibi görünüyor. Kısacası kendim için alacak olsaydım da tercih ederdim.
Bende lastik arayışındayım. 26X1.75 bakıyorum. Mitas Flash V66 26X1.75 Stopthorn Reflektörlü 1 tanesi 180TL civarında. Aynı modelin reflektörsüz ve zırhsız olanı 90-100 TL arasında. Karar vermesi çok zor. Hem meblağ büyük hem de alıp pişman olmak istemiyorum. Uzun süre gitsin istiyorum.
Mitas Flash Stopthorn Reflektörlü ve CST C1920 Platinum aynı fiyat aralığında sayılır. Hangisi daha iyidir acaba

Meblağ büyük değil maalesef bu fiyatlar giriş seviyesi lastikler ve bu fiyat aralığında çok fazla dayanıklılık arayamazsanız. Sizin sürüş tarzınıza göre değişir o. Kısacası zırhlı lastik ihtiyacınız varsa zırhlı alın. Yok zırha ihtyacım yok şu anda çok fazla patlamıyor lastiğim diyorsanız da zırhsız alın.

Hocam galiba bu fiyatlara bundan iyisi yok dediğiniz gibi. Yarın sipariş edeceğim bir aksilik çıkmaz ise. Gelince deneyimlerimi de yazarım.
Güncelleme: Lastikleri 1.5 aydır kullanıyorum. Gerçekten bu fiyata daha iyisi bulunmaz. Bisikleti aldığım ilk ayda 3 kere diken batıran ben (yukarıda iki kere patladı yazıyor fakat lastikleri sipariş ettikten sonra gelene kadar bir kez daha diken girdi) 1.5 aydır hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hatta yolda bulduğum dikeni bile bile batırmaya çalıştım gerçekten batmıyor.
Yol tutuşu önceki lastiğim olan Mitas Flash ile hemen hemen aynı. Kaldırım taşı, asfalt vb. yerlerde yok tutuşu gayet güzel. Tek eksisi ıslak zeminlerde aşırı kayıyor. Özellikle kaldırımlarda görme engelliler için konulan plastik şeritlerde, pürüzsüz fayansta bir ıslaklık varsa, yağ üzerinde gibi kayıyor. (bir kere ıslak fayansta patinaj bile çektim :D )
Bu fiyatlarda zırhlı lastik arayanla kesinlikle tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı