2D pixelart oyun yapmak için hangi dili öğrenmeli ve hangi oyun motorunu kullanmalıyım?

Makaleler
7
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Gelecekteki planlarım arasında 2D pixelart bir oyun yapmak var ve başlıktaki gibi hangi dili ve hangi motoru önerirsiniz? Kodlama bilgim Scratch'den ibaret diyebilirim.

Kendi çapında yapacaksan Godot işini görür. Kendi dili var ve ve bu dil normal İngilizce gibi sadece yazılım dili halinde. C# ile de kullanabilirsin ama kaynak az. İleride meslek haline getirmeyi düşünüyorsan da Unity C# öğrenebilirsin.

Unity + C# güzel iş çıkarıyor. Kendi pixelart 2D oyunumda bu ikiliyi kullanıyorum. Gönül isterdi ki C++ ve SFML kullanayım ama C#, C++'a göre öğrenmesi daha kolay bir dil.

Unity + C# güzel iş çıkarıyor. Kendi pixelart 2D oyunumda bu ikiliyi kullanıyorum. Gönül isterdi ki C++ ve SFML kullanayım ama C#, C++'a göre öğrenmesi daha kolay bir dil.

Ne aşamada oyununuz? 2D pixelart oyunları bayağı hoşuma gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam amacım daha globale açılmak. Bir metroidvania oyunu yapmak istiyorum.

Hocam oyun çok tanıdık geldi. Sizi tanıyor olabilir miyim? Ayrıca etiketlerseniz sevinirim.

Katana Zero ve Dead Cells'in oyun motoru nedir?

@300319 hocam siz ne düşünüyorsunuz? Bu arada sizi yanlış konuda etiketledim. Özür dilerim.

Hocam amacım daha globale açılmak. Bir metroidvania oyunu yapmak istiyorum.
Açılabilirsin. Zaten Godot ile genelde sizin dediğiniz tarzda oyunlar yapılıyor. Benim demek istediğim genellikle şirketlerde vs çalışacaksanız Unity gibi bilindik programlar kullanılıyor ondan dedim. Godot ile yapılmış oyunlara bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…