2K 144Hz IPS veya VA panel 27inç monitör tavsiyesi

Katılım
5 Ekim 2016
Mesajlar
145
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
merhaba,

2K 144Hz IPS veya VA panel 27inç monitör tavsiyesi rica ediyorum piyasada iki monitör tespit ettim. İki monitörlede ilgili şikayetler mevcut. Özellikle ViewSonic hakkında fazlaca şikayet var. 3000 TL bütçem var. Şimdiden teşekkürler


AOC Q27G2U


Viewsonic, VX2758-2KP-MHD
 
AOC Q27G2U öneririm kullanıyorum son derece memnunum.
 
Özellik olarak (Renk kalitesi) Viewsonic daha iyidir, renk kalitesi olarak AOC'un renk gamutları çok yüksek olmasına rağmen tokatlar.

Onun herhangi bir kronik sorununu bilmiyorum ama Amazon.tr monitör alınabilecek en iyi sitedir, problem olursa yardımcı olacaklardır.
 
Bende öyle düşündüm Amazon'dan almayı. Titreme sorunu var diye duydum. Bir de 144Hz'de yırtılmalar var diye YouTube'da videolar var yurtdışıda var yorumlarda da yaşayanlara rastladım iyice korkuttu beni ViewSonic yoksa kasa kalitesi çok iyi görünmese de bana daha yakın geldi o monitör. Alsam aaba aynı sorunları bende yaşar mıyım bilemedim. Bu monitörden kullanan var mı acaba?
AOC Q27G2U

VA panel olduğundan gosthing sıkıntıları olabilir dendi. Böyle sıkıntılar yaşadın mı üstat. Ayrıca düz olanı kullanıyorsun değil mi aynısının Curved olanıda var.
 
Bende şu an XG2702 kullanıyorum açıkcası memnunum ama 2K monitöre geçiş yapmak istiyorum. Oyun da oynadığımdan bu sefer tn panel değil de IPS veya VA panel 144Hz'de olması lazım 2 3 gündür arıyorum bu iki monitör arasında kaldım. Seçenek yok başka gibi.
 
Düz olanını kullanıyorum AOC'nin ghosting vb. hiç karşılaşmadım ki rahatça 1ms ile 5ms'i ayırt edebilecek bir göze sahibim. ViewSonic güzel bir marka AOC'de güzel bir marka ikiside alınabilir.
 
Şu "X panelde ghosting yaşanır" olayı çok saçma bir genelleme. Ghosting yaşanır mı sorusunun cevabı ms değerlerinde. Yüksek gecikmeli bir TN'de de rahatlıkla ghosting olabilir.

Bakalım değerlere (Q27G2U);

1ms MPRT

4ms GtG

Değerler standart bir VA/IPS oyuncu monitöründeki gibi.
Ghosting yaşanabilir ama çok dikkat etmedikçe, takıntı gibi yani, çok rahatsız etmez. Fark edebilirsiniz ama dediğim gibi, az veya hiç rahatsız edecektir.
 
Son düzenleme:
2 3 gündür kafam bir dünya oldu en son ikiye düşürdüm kafam yine bir dünya. Para kolay kazanılmıyor alıpda pişman olmak istemiyorum. Çok fazla da teknik konu var en son portakalı soydum deyip sayıp alacağım ikisinden birini.
Multiplayer rekabetçi oyunlar için VA panel uygun değil.

bi de bunu gördüm sitede şimdi :(
 
Ghosting bu şekilde. Sadece testte farkediliyor.
ba4f05c7-16eb-43c2-8c63-590687bba0db.jpg
 

Geri
Yukarı