2K 27 inch IPS monitör tavsiyesi

red.dawn

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Merhaba, ekran kartım NVIDIA 4070 Super. 8-9 bin TL bandında bu iki monitörü buldum, sizce hangisini tercih etmeliyim? Ya da bu fiyat bandında başka öneriniz varsa bekliyorum.

Hocam teşekkürler öneriniz için msi kullandım hep artık farklı bir markaya geçmek istedim.

bu model nasıl sizce?

Hocam teşekkürler öneriniz için MSI kullandım hep artık farklı bir markaya geçmek istedim.

Bu model nasıl sizce?

Tam bunu önerecektim. Bu fiyattaki en iyi monitör. ASUS olanı alma tepki süresi kötü. Dell olanda AOC'tan kötü. Ayrıca Dell'in panel değiştirdiğiyle alakalı şikayetler var.

Kalite olarak aşırı bir farkları yok aynı segment ürünler zaten detaylı olarak incelemek gerekirsede.
Parlaklık olarak AOC ve Dell daha iyi.
MSI MAG 275qf de yükseklik ayarı yok.
AOC ve MSI Hertz olarak daha yüksek.
ASUS ve Dell 8 bit AOC ve MSI 8 +FRC yani AOC ve MSI'ın renk paleti daha geniş (daha detaylı renkler)
Tepki süresi olarak en iyisi MSI (0.5 ms GtG)
AOC ve ASUS da 1 tane fazladan HDMI girişi var.

Özet olarak en iyi renkler AOC de fiyat performans olarak ve rekabetçi oyunlar dersen MSI

Kalite olarak aşırı bir farkları yok aynı segment ürünler zaten detaylı olarak incelemek gerekirsede.
Parlaklık olarak AOC ve Dell daha iyi.
MSI MAG 275qf de yükseklik ayarı yok.
AOC ve MSI Hertz olarak daha yüksek.
ASUS ve Dell 8 bit AOC ve MSI 8 +FRC yani AOC ve MSI'ın renk paleti daha geniş (daha detaylı renkler)
Tepki süresi olarak en iyisi MSI (0.5 ms GtG)
AOC ve ASUS da 1 tane fazladan HDMI girişi var.

Özet olarak en iyi renkler AOC de fiyat performans olarak ve rekabetçi oyunlar dersen MSI.

AOC'un tepki süresi daha iyi. 0.5ms yazdığına bakmayın. Bu tepki sürelerini ancak OLED'ler verir.

1-Philips Evnia 27M2N550
2-AOC Q27G4X
3-Lenovo R27QE
4-MSI G274 E2
Ölü piksel şans işi. Lenovo bu konuda daha sıkıntılı. Ben 2 kere MSI iade ettim. Şu an Lenovo kullanıyorum. Yerinde olsam Philips stok beklerdim(şu an durumunu bilmiyorum) 8K gibi bir fiyata onu alırdım. Aylarca bekledim ben gelmediği için başka monitöre yönelmiştim.

1-Philips Evnia 27M2N550
2-AOC Q27G4X
3-Lenovo R27QE
4-MSI G274 E2
Ölü piksel şans işi. Lenovo bu konuda daha sıkıntılı. Ben 2 kere MSI iade ettim. Şu an Lenovo kullanıyorum. Yerinde olsam Philips stok beklerdim(şu an durumunu bilmiyorum) 8K gibi bir fiyata onu alırdım. Aylarca bekledim ben gelmediği için başka monitöre yönelmiştim.
Hocam bende monitor bakıyorum. Bu forumda önerilenleri güzelce özetlemişssiniz.
İş birazda beklentiye ve kullanım alanına kalıyor. Her fiyat aralığında yeni bir model daha akla geliyor.
Benim ilk önceliğimi philips olacak gibi. O kadar vermeye gerek var mı deyip 5 bin TL dolaylarında da mal edilebilecek monitörler buldum. Burada iyzico'nun kampanyası ile gaming sitesinden alınca fiyat düşüyor haliyle. O yüzden çok arada kaldım.
Bide, kağıt üstünde verilen değerlerin sunulama süreleri de var ayrıca.
mesela bana, evde film izlemek, netten birşeyler araştırmak ve okumak amacıyla lazım. Bu işlerin hepsini rahatlıkla tüm monitörler ile yapabilirim. Gel gör ki, alınca iyisi olsun istiyor insan ve değiştirmek zorunda kalınmayacak ve uzun süreli kullanılacak bir ürün almak talep ediyor.

yani, zor bir karar... :)

Hocam bende monitor bakıyorum. Bu forumda önerilenleri güzelce özetlemişssiniz.
İş biraz da beklentiye ve kullanım alanına kalıyor. Her fiyat aralığında yeni bir model daha akla geliyor.
Benim ilk önceliğimi Philips olacak gibi. O kadar vermeye gerek var mı deyip 5 bin TL dolaylarında da mal edilebilecek monitörler buldum. Burada İyzico'nun kampanyası ile Gaming sitesinden alınca fiyat düşüyor haliyle. O yüzden çok arada kaldım.
Bir de, kağıt üstünde verilen değerlerin sunulama süreleri de var ayrıca.
Mesela bana, evde film izlemek, netten bir şeyler araştırmak ve okumak amacıyla lazım. Bu işlerin hepsini rahatlıkla tüm monitörler ile yapabilirim. Gel gör ki, alınca iyisi olsun istiyor insan ve değiştirmek zorunda kalınmayacak ve uzun süreli kullanılacak bir ürün almak talep ediyor.

Yani, zor bir karar... :)

Kesinlikle katılıyorum. Ne beklediğin ve ne aradığın önemli. Ben FHD 240Hz monitörden QHD 180Hz'e geçtim. Çünkü eskisi gibi tryhard FPS oynamıyorum kaliteye yöneldim. Bilmediğin bir konuda karar kılmak zor. Sürekli başka durumlar çıkıyor :).

F/P olması bence çoğumuzun öncelikli kriteri. Haftalarca forumlarda ben de araştırdım. Mesela monitör konusunda kağıt üzerindeki değerlere takılan çok arkadaş var. Mesela video veya incelemelerde bu değerlerin söylenilenden çok uzak olduğu görülüyor. Marka takıntılığı yüzünden 2-3K daha kötü ürüne fazla veriliyor.

Ben de iyisi olsun diye diye bir bakmışım 8K bütçeden 12-13Kları düşünür olmuşum :D en son dedim bu işin sonu yok. Şansımı deneyim en sıkıntılı ama en F/P modeli aldım 7K ya çözdüm işi :)

Kesinlikle katılıyorum. Ne beklediğin ve ne aradığın önemli. Ben FHD 240Hz monitörden QHD 180Hz'e geçtim. Çünkü eskisi gibi tryhard FPS oynamıyorum kaliteye yöneldim. Bilmediğin bir konuda karar kılmak zor. Sürekli başka durumlar çıkıyor :).

F/P olması bence çoğumuzun öncelikli kriteri. Haftalarca forumlarda ben de araştırdım. Mesela monitör konusunda kağıt üzerindeki değerlere takılan çok arkadaş var. Mesela video veya incelemelerde bu değerlerin söylenilenden çok uzak olduğu görülüyor. Marka takıntılığı yüzünden 2-3K daha kötü ürüne fazla veriliyor.

Ben de iyisi olsun diye diye bir bakmışım 8K bütçeden 12-13Kları düşünür olmuşum :D en son dedim bu işin sonu yok. Şansımı deneyim en sıkıntılı ama en F/P modeli aldım 7K ya çözdüm işi :)
ne aldınız hocam?

bugün MSI G274 E2 monitörün fiyatı 8400 TL ye düştü n11'de, 400 TL kuponu var, hem n11 de hem dediğer pazaryerlerinde de satıcı techburda diye bir firma. type-c çıkışı olması ve şarj ediyor olması benzi cezbetti, elimde macbook var çünkü.

bakalım hangisinde karar kılacağım, acelem olmadığı için biraz daha bakınırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı