2K 300Hz Monitör Karşılaştırması: Gigabyte M27Q3 vs KTC H27E6

Bütçe
15.000₺
Monitör
KTC H27E6
Herkese selamlar,

Hem profesyonel render/modelleme işlerim hem de dizi/film ve FPS oyunları için 2K bir monitör arıyorum.

Şu an Monster Aryond A32 (VA Panel) kullanıyorum ancak panelin ortasında oluşan sarı leke (yanık) nedeniyle render renklerini doğru göremiyorum. Bu yüzden renk doğruluğu yüksek ve "Fast IPS" bir modele geçmek istiyorum. Mevcut Monster'ın oyun performansından memnunum ama alacağım yeni monitör ondan daha akıcı olursa ana oyun ekranım olarak da bunu kullanacağım.

İki model arasında kaldım:
  • Gigabyte M27Q3 (2K, 300Hz, SS IPS)
  • KTC H27E6 (2K, 320Hz, Fast IPS)
Gigabyte'ın KVM özelliği iş akışım için artı olsa da, asıl önceliğim panel kalitesi, renk doğruluğu ve ghosting performansı.

Sizce hangisini tercih etmeliyim? Monster VA panelden sonra bu modellere geçince çağ atlar mıyım? Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
H27E6'nın renk gamutu daha iyi ama renk doğruluğu için bir şey diyemem. Diğer konuda da söylediğim gibi size 1.5 dE de gelebilir 2.5 dE de gelebilir. Çünkü oyuncu monitörü alıyorsunuz. Eğer renk doğruluğu daha iyi bir monitör arıyorsanız 1<dE sertifikalı bir monitör bakmanız lazım. Onların da renk gamutu daha zayıf oluyor ama SRGB modu iyi ayarlanmış oluyor. H27E6'nın gama takibi iyi değil, Gigabyte da hafif kırmızılık var. İki monitörün de hem geniş gamut hem de SRGB modu için geçerli bu söylediklerim. Tabii size gelecek olan ünite ne kadar farklı olur kestiremiyorum. Bu yüzden en garanti yol renk gamutu yüksek olanı alıp geçmek. KTC de kötü marka değil global çapta önerilmeye başlandı. Eğer yine de daha bilindik bir marka istiyorsanız Gigabyte tercih edilebilir. Eğer oyun amaçlı olsaydı Gigabyte önerirdim tabii. Çünkü daha iyi hareket performansına sahip ve tek bir OverDrive deneyimi sunuyor.

Ktc şu an stoklarda yok gözüküyor.
Gigabyte tam aşağı indirince yüksekliği kaç cm oluyor. Benim 45cm gibi bir alanım var. Oraya sığar mı diye merak ediyoru. Ktc ve asus modelleri ayak kısmına kadar iniyorlar. Gigabyte için emin olmadım. @bluerr

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı