2K 300Hz üzeri monitör tavsiyesi

22913

Kilopat
Merhaba,
2K 144 Hz 27inç Samsung monitörüm var. CS:GO tarzı oyunlarda 144 Hz'ler artık yetmiyor 240Hz ve üzerine çıkmak lazım diye düşünüyorum. Bu sebeple yeni bir monitör almayı düşündüm ama strateji ve diğer tüm çeşit oyunları oynarım yani sadece FPS türleri değil. Bu sebeple 27 inç ve üzeri monitör bakıyorum.
Newegg sitesinden monitör alırsam garanti şartları nasıldır ölü piksel durumlarında ne yapılır bilen, alan var mı? Çünkü bir hayli uyguna geliyor. Bulduğum 2 ürünü aşağıda paylaştım. Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum.

2K da 300+ FPS verecek nasıl bir ekran kartın var acaba? 3070 Ti ile bile çoğu oyunda 2K da 165Hz monitörün gücünü yakalayamıyorum.

4070 Ti kullanıyorum.

Çok zayıf bir kart 2K da 300+ FPS alabilmek için. 20k monitöre boş yere vereceğine adamakıllı bir kart al fantezisini sonra yap. İyi bir kart ama 2K da 300 FPS vermenin yanına yaklaşamaz. 4090SLI sistem kursan belki anca kurtarır.

Adamın ekran kartıyla sorduğu sorunun alakasını çözemedim. İsterse GTX 1060'ı olsun. Burada sadece soru soran kişi için değil, daha sonra bu konuyu takip edip ihtiyaçlarını giderecek kişiler içinde düşünceli davranmak gerekir. Forumun amacı zaten budur.

Belki soruyu soran tüketici her sene ekran kartı değiştiriyordur ancak monitör sık değiştirilen bir şey değildir. 4 5 yıl kullanırım kafasıyla tercih edilir ve satın alınır.

Ayrıca bende MSI 4070 Ti Suprim X modelini kullanmaktayım ve genel kitle olarak çok oynanan oyunları 2K 300FPS+ üstünde oynayabiliyorum.

Newegg sitesinden monitör alırsam garanti şartları nasıldır ölü piksel durumlarında ne yapılır bilen, alan var mı?
Bu sorunun cevabını şu an araştıran birçok kişi var. Konu ile ilgili ve tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum. Ülkemizde maalesef şu an 2K 27" monitör kıtlığı mevcut. Stoktaki ürünler 1ms başlığı altında satışta ancak 3ms 4ms GtG performansına sahipler ve bir elin beş parmağını geçmeyecek sayıda ürün var. Stokculuğa girmiyorum bile.

Newegg'den ürün alıp iade garanti vs gibi konularda bilgisi olan varsa bende satın alımlarımda Newegg'i tercih etmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:

Tamam, kral sensin.

CS:GO gibi oyunlarda işlemcisi iyi ise 4K'da bile 300+FPS alabilir. Gidip RDR2 2K 300 FPS istemiyor sonuçta.

Teşekkür ederim, monitör tavsiyeniz var mı? Veya Newegg hakkında bilgi sahibi misiniz?

Tamam, kral sensin.

Teşekkür ederim, monitör tavsiyeniz var mı? Veya Newegg hakkında bilgi sahibi misiniz?

Newegg ile çok alışveriş yapmadım fakat gördüğüm kadarı ile kötü değil. Monitör tavsiyesim ise Asus 27" Rog Strix XG27AQMR 300Hz(OC) 1ms(gtg) HDMI Dp USB 3.2 HDR10 Freesync Premium Pro G-Sync Fast IPS Qhd Gaming Monitör
Bu olurdu amaç 2K 300Hz olduğu için IPS panel genel olarak kaliteli bir monitör fiyatı biraz abartı fakat düzgün 2K+ 300Hz monitör bulmakta zor.

Newegg'den alırsanız daha uygun fiyata OLED LG alıyorsunuz. Newegg konusunda tecrübesi olan yok mu? Bende Newegg'den monitör almayı düşünmeye başladım fiyatlar TR'ye göre çok uygun.

Bu monitör inceleme sitesine göz atınız. Her klasmanda sıralama yapıyorlar ve ayrıntılı teste tabii tutuyorlar.
Tavsiye konusunda OLED LG LG 27GR95QE-B Review

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…