2K çözünürlüğe sahip panelden TFT LCD ekrana aktarılan görüntü iyi gözükmüyor

GraphiX

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Eski animasyonları ve dizileri günümüzün 4K panellerinde izleme imkanı neredeyse kalmadı çünkü berbat gözüküyorlar bu durumun farkına vardım ve tahmini olarak 2005-2007 yılları arasında üretilen 4:3 TFT LCD maksimum 640x480 çözünürlüğe sahip ilkel teknoloji diyebileceğimiz Beko F51 201s modeli bir TV edindim bunu özellikle seçtim çünkü CRT TV için ekstra yerim veya nakliye imkanım yoktu. CRT'ye en yakın düşük konfigürasyom sahibi LCD buydu. Böylece monitör gibi masamın üstüne yerleştirebildim.

Ancak bilgisayarımda VGA çıkışı olmadığı için HDMI to VGA şeklinde bir çözüm üretmek zorunda kaldım. Her ne kadar eski dizi ve filmlerde bulanıklaşmayan ya da pikselleşmeyen NVIDIA Super Resolution'ın bile sağlayamayacağı bir görüntü almış olsam da Windows'un ve arayüzün görünümü berbat. Piksel izleri çok belli ekranın kendi çözünürlüğünden daha yüksek çözünürlüğe sahip bir görseli açtığımda kenar yumuşatma etkisi yok. Kendi 2K panelimde görüntüleyemediğim fotoğrafları detaylı ve Zoom'lu bir şekilde görüntülemek istediğimde overzoom yapmış gibi kötü gözüküyor. Artı Windows ikonları ve yazı fontları da yine berbat gözüküyor. Cihazı mümkün olan en yüksek çözünürlükte yani 640x480'de kullanıyorum ama sorun hala böyle. Saatlerce denedim fakat bir çözüm elde edemedim.

Yani özetlersem 480p videolar haricinde smooth bir görüntü alamadım.
O nedenle farklı tavsiyelere ihtiyacım var.

1-)bu sorunun sebebi panelin TFT olması mı? Öyleyse izlediğim eski dizi ve filmlerde niye benzer sorun yaşamadım?

2-)HDMI'dan VGA'ya görüntü aktardığım için mi böyle oldu? Standart en ucuz adaptörlerden birisini kullanıyorum HDMI to VGA yerine HDMI to rca veya HDMI to SCART deneseydim daha iyi görüntü alır mıydım?

3-)cihazı eve getirmeden önce VGA çıkışlı bir Lenovo laptop üzerinde denedim ve doğrudan VGA'dan VGA'ya çevirdim. Ancak evdeki HDMI çıkışlı MSI'ımda istediğim sonucu alamadım HDMI sinyalini başka bir sinyale çevirmek bu tarz bir sorun yaratır mı? Öyleyse sinyalde bozulma yaşamadan nasıl çevirme yapabilirim?

Cihazımla ilgili teknik detaylar bu kılavuzda mevcut.
Bu kılavuzun 11.sayfasında en iyi resim kalitesini SCART üzerinden RGB girişi sağlar diyor.

IMG_20240218_090715.jpg

Bir yerde okuduğum ama link bulamadığım kadar her ne kadar maksimum çözünürlük 800x600 dese de ben bu çözünürlüğe ulaşamadım. Ayarladığımda televizyon görüntüyü vermiyor ve TV'nin panelinde limit dışı yazıyor. Yani 640x480 dışında hiçbir çözünürlüğü onaylatanadım ve bu aslında istediğim şey. Ancak görüntü smooth değil.

HDMI çıkıştan bağlantı sağladıktan sonra hangi yöntem ile smooth bir görüntüye ulaşabilirim? HDMI'ı Scar'ta ve onu da RGB'ye bağlarsam istediğim smooth görüntüyü alabilir miyim? Cevap için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı