2K monitör önerisi

Çözğnürlükler aynı, monitörlerin ınch olarak boyutu aynı, piksel aralıkları da aynı haliyle. QHD yerine wqhd yazılmış sadece. Bilmediğimiz fark nedir anlayamadım?

Wqhd vs QHD yazar mısınız? İngilizce kaynaklarda farkını çok güzel açıklıyorlar. Yazılım farkı var arada.
 
Ek bilgi:

Wqhd vs QHD yazar mısınız? İngilizce kaynaklarda farkını çok güzel açıklıyorlar. Yazılım farkı var arada.
Yazılım farkı mı? Ne alaka?
 
Ek bilgi:

Yazılım farkı mı? Ne alaka?

Hocam bana soru sorma. Daha önce de uyardım seni. Bana soru sorma. Wqhd vs QHD diye arat. Türkçe sayfalarda bulamazsın. İngilizce sayfalarda çok güzel açıklamışlar farkını. Al bak oku.Herkes sorsun sen soru sorma.
 
Arkadaşların attığı monitörlere hiç bakma. Hepsi boş monitörler atmış. QHD atılan tüm monitörler. Benim attığım WQHD daha yoğun pixel demek oluyor bu. Diğerlerinde bu kadar haz alamazsın.

Hocam bana soru sorma. Daha önce de uyardım seni. Bana soru sorma. Wqhd vs QHD diye arat. Türkçe sayfalarda bulamazsın. İngilizce sayfalarda çok güzel açıklamışlar farkını. Al bak oku.Herkes sorsun sen soru sorma.

WQHD ve QHD tamamen aynı şeyler, tam olarak dediğiniz gibi yaptım ve size soru sormak yerine konuyu İngilizce kaynaklardan araştırdım.

Kaynak: What Is QHD/WQHD Resolution? Quad High Definition Explained

Attığım linkte bir adet paragraf mevcut.

What About WQHD?​

You may also see QHD resolution referred to as WQHD, which stands for wide quad high definition. These two acronyms represent the same resolution; WQHD is a marketing technique to emphasize the wide-screen format of the resolution.

However, vendors will also label ultra-wide monitors as WQHD even though they don't have 2560 horizontal pixels. This is because they still have 1440 vertical pixels but have more horizontal pixels for a wider aspect ratio than 2560 x 1440's 16:9 aspect ratio.

Kabaca çevirisi:

Peki ya WQHD?​

QHD çözünürlüğe aynı zamanda WQHD (Wide Quad High Definition) olarak da hitap edildiğini görebilirsiniz. Bu iki kısaltma, aynı çözünürlüğü ifade eder; WQHD, çözünürlüğün geniş ekran formatına işaret eden bir pazarlama tekniğidir.

Ancak tedarikçiler, ultra-geniş monitörleri yatayda 2560 piksele sahip olmasa bile WQHD olarak etiketleyebilir. Bunun sebebi 2560 x 1440'taki 16:9 en-boy oranına kıyasla dikeyde aynı 1440 piksele sahip olmaları ama daha büyük en-boy oranları sebebiyle yatay eksende daha fazla piksele sahip olmalarıdır.

Yani özetle WQHD ibaresi daha yoğun piksel oranı anlamına gelmiyor. Sizin attığınız monitöre bakıldığında (özellikle attığınız linke bakıyorum) ürünün panel boyutunun 27 inç olduğu, 2560x1440 piksel çözünürlüğe ve 16:09 en-boy oranına sahip olduğunu görüyoruz ki bu da attığım linkteki ve çevirdiğim paragraftaki ibarelerle uyuşuyor, monitördeki WQHD ibaresinin tamamen pazarlama taktiği olduğunu gösteriyor.

Yine de attığınız monitörün kaliteli olduğunu söylemeliyim ancak bu, ürünü yanlış bir şekilde savunduğunuz ve forumdaki diğer kullanıcılara saygısızca söylemlerde bulunduğunuz gerçeğini değiştirmez. Eğer gerçek bir ultra-geniş 1440p monitör görmek istiyorsanız aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

Gigabyte M34WQ: Gigabyte M34WQ Review

Son olarak eğer yazdıklarıma karşı en ufak bir şüpheniz varsa aşağıya bu gönderiye atılan tüm monitörlerin RTINGS makalelerini atıyorum. Makalelerin her birinde "Resolution And Size" adı altında bir bölüm mevcut ve çözünürlük, en-boy oranı, piksel yoğunluğu gibi bilgileri içeriyor. Bu makalelere bakarak da görebilirsiniz ki tüm monitörler 109 PPI yoğunluğa sahip. Yani her inç başına 109 piksel düşüyor.

  1. MSI Optix G273QF Review
  2. LG 27GN800-B Review
  3. LG 27GP850-B Review
  4. LG 27GL83A-B Review
  5. Dell S2721DGF Review
 
Wqhd ve QHD tamamen aynı şeyler, tam olarak dediğiniz gibi yaptım ve size soru sormak yerine konuyu İngilizce kaynaklardan araştırdım.

Kaynak: What Is QHD/WQHD Resolution? Quad High Definition Explained

Attığım linkte bir adet paragraf mevcut.

Kabaca çevirisi:

Yani özetle wqhd ibaresi daha yoğun piksel oranı anlamına gelmiyor. Sizin attığınız monitöre bakıldığında (özellikle attığınız linke bakıyorum) ürünün panel boyutunun 27 inç olduğu, 2560x1440 piksel çözünürlüğe ve 16:09 en-boy oranına sahip olduğunu görüyoruz ki bu da attığım linkteki ve çevirdiğim paragraftaki ibarelerle uyuşuyor, monitördeki wqhd ibaresinin tamamen pazarlama taktiği olduğunu gösteriyor.

Yine de attığınız monitörün kaliteli olduğunu söylemeliyim ancak bu, ürünü yanlış bir şekilde savunduğunuz ve forumdaki diğer kullanıcılara saygısızca söylemlerde bulunduğunuz gerçeğini değiştirmez. Eğer gerçek bir Ultra-geniş 1440p monitör görmek istiyorsanız aşağıdaki linki ziyaret edebilirsiniz.

Gigabyte M34wq: Gigabyte M34WQ Review

Son olarak eğer yazdıklarıma karşı en ufak bir şüpheniz varsa aşağıya bu gönderiye atılan tüm monitörlerin rtıngs makalelerini atıyorum. Makalelerin her birinde "resolution and size" adı altında bir bölüm mevcut ve çözünürlük, en-boy oranı, piksel yoğunluğu gibi bilgileri içeriyor. Bu makalelere bakarak da görebilirsiniz ki tüm monitörler 109 ppı yoğunluğa sahip. Yani her inç başına 109 piksel düşüyor.

  1. MSI Optix G273QF Review
  2. LG 27GN800-B Review
  3. LG 27GP850-B Review
  4. LG 27GL83A-B Review
  5. Dell S2721DGF Review

long story short, wqhd measures 3440 pixels by 1440 pixels, while QHD measures 2560 X 1440 pixels. The difference is that wqhd has 3,440 horizontal pixels or 880 more than QHD's 2,560 horizontal pixel resolution. Why are there so many pixels? Wqhd is for widescreen use.

Teknoloji karşıtı yerlerden alıntı yapma. Sırf haklı çıkmaya çalışmak için. İşim yerli TV üretmek benim kadar panel bilgin olamaz.


@UmutCan01 gel seni şirkette ağırlayim. Sana 1 tane TV hediye eder yollarız. Sana panellerimizi tek tek gösteririz üretimine kadar.
 
Yalnız ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da direkt olarak okumuyorsunuz. Sizin attığınız alıntı da aynı şekilde WQHD ibaresinin yine daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip olmadığını açıklıyor. Sadece yatayda daha fazla piksele sahip ki bu, monitörün yatay uzunluğunu da artırdığı için piksel neredeyse hiç değişmiyor.

Örnek; tam olarak sizin attığınız alıntıdakilere örnek bir monitör gönderdim uzun uzun yazımda. Gigabyte M34WQ Review modeli 3440x1440 piksel çözünürlüğe sahip. Piksel yoğunluğu da 110 PPI, yani inç başına atılan diğer monitörlerden sadece 1 daha fazla piksel içeriyor.

Ayrıca TomsHardware sitesine teknoloji karşıtı diyebilecek cesarete sahip olduğunuz için de sizi tebrik ediyorum. Tatmin olmadığınız için size başka İngilizce kaynaklar da atıyorum.

  1. What's the difference between HD, Full HD, 2K, 4K and 5K? Display resolutions explained.
  2. Everything you need to know about the WQHD Super AMOLED Display
Özellikle 2. attığım link, Samsung'un kendi sitesinden. Herhalde ona da teknoloji karşıtı demezsiniz. İkisinde de açık bir şekilde WQHD ibaresi için hangi çözünürlükleri kullandığı açık ve net ortada.

IPS panel 165 ve 144 Hz monitörler için söylediğiniz fiyat oldukça makul fiyatlardır. IPS panel harici sakın almayın. MSI'ın bir modeli var bu fiyat bandına önerebileceğim ona bakabilirsiniz. İsterseniz link atarım size. 5 ay önce olsa 3'e alırdınız.
Hocam alın bunu ben de aynısını kullanıyorum. Çok kaliteli sağlam bir monitördür. Hayırlı uğurlu olsun şimdiden.



Ayrıca yine anlıyorum ki attığınız MSI monitörün özelliklerine açıp da bakmamışsınız, attığınız monitör kesinlikle yatayda 3440 piksele sahip değil.

Çalıştığınız "yerli tv üreten" şirkette hangi konuma sahip olduğunuzu bilmiyorum ama buna rağmen doğru bilgilere sahip değilsiniz, üstüne hâlâ hatanızı savunuyorsunuz, üstüne başkalarını saygısızca söylemler kullanarak suçluyorsunuz, üstüne de ahkâm kesmeye çalışıyorsunuz.

Not: @murat_boy93 kullanıcısının bir üst mesajda yapmaya çalışmış olduğu alıntı QHD vs WQHD: Difference Between QHD and WQHD? sitesine aittir. Alıntıyı yapan kullanıcı kaynak belirtmediği için ben belirtme gereği duydum.

Not 2: @murat_boy93 kullanıcısının bu tartışmaya sebep olan mesajı, hatalı bilgi olarak işaretlenmiş. Buradan doğru bilgiyi savunan Technopath Sosyal moderatörlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı