2K monitörde 1080p oyun oynanabilir mi?

Razor_110

Kilopat
Daha fazla  
Monitör
ASUS TUF Gaming VG27AQ1A
ASUS TUF Gaming VG27AQ1A 27 monitör almak istiyorum ama ekran kartım RTX 2060 ve yeni nesil oyunları 2K çözünürlükte kaldırmıyor. 1080p Monitörler de almak istediğim ASUS monitörün fiyatına yakın ve istediğim özellikler(10bit, HDR, G-Sync) hepsini barındırmıyor. Sizce ne yapmalıyım?

İlk olarak evet, oynarsın.

Asıl sorun o bütçedeki HDR'ı kullanmak gözünü acıtır, Freesync olduktan sonra DP kablo ile G-Sync açarsın. Bu yüzden yerinde olsam o bütçeye kaliteli 1080p monitör alırdım.

Oynanırdan ne kastettiğine göre değişir. Bana göre oynanmaz. 1080p'de 720p oynuyor gibi hissiyat veriyor. Youtube'dan izlediğim 1080p videolar dahi bulanık duruyor ve bu fark ediliyor. Açar mı diye soruyorsan evet açar. 1080p'de oynarsın oyununu. Görüntü kalitesi olarak pek bir beklentin olmasın ama, cidden kötü oluyor. Ha ne yapabilirsin, 2K çözünürlük + DLSS Balanced/Performans açarak oynarsın, DLSS destekli olmayan oyunlarda da NVIDIA NIS açarsın. İlla alacağım diyorsan tabi, ben tavsiye etmem. 2060 ile 2K oyunculuk olmaz.

İlk olarak evet, oynarsın.

Asıl sorun o bütçedeki HDR'ı kullanmak gözünü acıtır, FreeSync olduktan sonra DP kablo ile G-Sync açarsın. Bu yüzden yerinde olsam o bütçeye kaliteli 1080p monitör alırdım.

Peki ne önerirsiniz 1080p olarak.

Bir de 10 bit görüntüyle 8 bit görüntü arasındaki fark gerçekten çok mu fazla?

Peki ne önerirsiniz 1080p olarak.

Bir de 10 bit görüntüyle 8 bit görüntü arasındaki fark gerçekten çok mu fazla?

Ben ikisini de kullandım ben oha keşke 10 bit alsaydım diyecek bir fark göremedim. Ya da bende sorun var.

Asus ROG lara ve BenQ ex2510s modeline bakabilirsin. Bende benq var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı