2K ve 4K monitör tavsiyesi

Bütçe
5000 - 20000
Aslinda ASUS almayi düşünüyordum ancak beyaz renkte mat kaplamasından ötürü metinlerin blurlanmış gibi olmasından çok şikayet edenleri gördüm. Bu fikrimi değiştirdi. Merak ettiğim bir hususta 28 de 4K da çalışma alanı büyüyeceği için penceler ve metin boyutları çok küçülecek ancak netlik artacak. Burada Windows üzerinden scale arttırdığımızda metin keskinliği bozulur mu yoksa aynı netlikte mi olur?

Bozulacağını hiç sanmıyorum örnek olarak %100 olunca 10X yer kaplıyorsa %150 olunca 15X kaplar.

Bozulacağını hiç sanmıyorum örnek olarak %100 olunca 10X yer kaplıyorsa %150 olunca 15X kaplar.
Peki hocam 27 28 de QHD ve UHD ikisini de deneyimleme imkanin oldu mu ? UHD almaya değer dedin mi olduysa böyle bir tecrüben. QHD ve UHD hiç kullanmadım ama FHD de 14.1 inch laptop ile 24 FHD monitörümde bile ppi farkı ile aradaki netlik metinlerde çok rahat belli oluyordu. Gözümü yoruyordu 24 FHD. 27 28 UHD baktığımızda 14.1 FHD bir ekran ile benzer bir ppi sunuyor. O yüzden QHD beklentiyi karşılamaz diye kafamı kurcaladı. Birde 27 28 lerde çok seçenekte yok 4K için bizim pazarda.

Peki hocam 27 28 de QHD ve UHD ikisini de deneyimleme imkanin oldu mu? UHD almaya değer dedin mi olduysa böyle bir tecrüben. QHD ve UHD hiç kullanmadım ama FHD de 14.1 inch laptop ile 24 FHD monitörümde bile PPI farkı ile aradaki netlik metinlerde çok rahat belli oluyordu. Gözümü yoruyordu 24 FHD. 27 28 UHD baktığımızda 14.1 FHD bir ekran ile benzer bir PPI sunuyor. O yüzden QHD beklentiyi karşılamaz diye kafamı kurcaladı. Bir de 27 28'lerde çok seçenekte yok 4K için bizim pazarda.

QHD 27 inç deneme şansım oldu gayet yeterli geliyordu ama kullanım amacı çok önemli oyun oynayan birisi için yeterli ama başka amaçlarla da kullanılacaksa tatmin etmeyebilir. UHD hiç deneyemedim maalesef.

QHD 27 inç deneme şansım oldu gayet yeterli geliyordu ama kullanım amacı çok önemli oyun oynayan birisi için yeterli ama başka amaçlarla da kullanılacaksa tatmin etmeyebilir. UHD hiç deneyemedim maalesef.
Benim için öncelik netlik döküman okumak kod yazmak olduğu için oyun performansı önemli değil o kadar. Artık 27 28 4K karar kıldım sadece hangi modeli tercih edeceğime karar veremedim. Samsung 28 G70B modelleri hakkında bilginiz var mı acaba. G70A'da ekran gidip gelmeleri oluyormuş sonraki G70B modellerinde olmuyormuş hem TV özelliği var hem de 8+2. Gigabyte 8 bit olması biraz uzaklaştırdı kendisinden. Daha önce 8 bit ve 10 bit renk derinliği arasındakı farkı gördüğüm için 10 bit olanlar daha bir cezbedici geliyor.

Benim için öncelik netlik doküman okumak kod yazmak olduğu için oyun performansı önemli değil o kadar. Artık 27 28 4K karar kıldım sadece hangi modeli tercih edeceğime karar veremedim. Samsung 28 G70b modelleri hakkında bilginiz var mı acaba? G70A'da ekran gidip gelmeleri oluyormuş sonraki G70b modellerinde olmuyormuş hem TV özelliği var hem de 8+2. Gigabyte 8 bit olması biraz uzaklaştırdı kendisinden. Daha önce 8 bit ve 10 bit renk derinliği arasındakı farkı gördüğüm için 10 bit olanlar daha bir cezbedici geliyor.

Samsung hakkında pek yazılı bilgi bulamadım ama kullanıcılar memnun sanırım alanlar bir sıkıntısı olmadığını söylüyor. MSI MPG 274URF qd monitör içinde renk gamutu olarak çok iyi olduğunu söylemişler.

Samsung hakkında pek yazılı bilgi bulamadım ama kullanıcılar memnun sanırım alanlar bir sıkıntısı olmadığını söylüyor. MSI MPG 274URF qd monitör içinde renk gamutu olarak çok iyi olduğunu söylemişler.
Gigabyte M28U 2.el aldim Eylül ayında alınmış daha iyi fiyata verdi. Dp 1.4 RSC olduğu için ekran kartımda destekliyordu direk 10 bit renk veriyor öyle olunca. İyi ki almışım 28 4K netlik şahene metinler çok keskin çok güzel yardımların için teşekkür ederim dostum.

Gigabyte M28U 2.el aldim eylül ayında alınmış daha iyi fiyata verdi. DP 1.4 rsc olduğu için ekran kartımda destekliyordu direk 10 bit renk veriyor öyle olunca. İyi ki almışım 28 4K netlik şahene metinler çok keskin çok güzel yardımların için teşekkür ederim dostum.

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.

Geri
Yukarı