2'li priz kullanmak sakıncalı mıdır?

Hasan Kahraman

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rayzen 5
Meslek
Market Personeli
Neredeyse evdeki tüm pirizlerin durumu bu şekilde. Annem evin içinde sürekli olarak elektrik süpürgesi ile dolaştığı için, oturma odasını süpürmek için mutfaktaki prizden yararlandığı için kablo yetişmiyor ve fişleri bu duruma geliyor.
Durumu anlatmaya çalışıyorum her odanın kendi pirizi var diyorum, evi süpürmeye üşenmeyen kadın fiş takmaya üşeniyor.

2A7B746C-5E54-4E8E-8137-8B2FE76AF9E7.jpeg

Bugün bir elektrikçiye gittim ikili priz aldım.
Aynı anda hem bilgisayarım hem elektrik süpürgesinin bu fişleri takılmasının bir mahsuru var mıdır?
Türkiye'deki elektrik voltajı 240 watt olduğuna göre 240 wattlık bir girişten iki fiş yararlanabilir mi?

Dosya Ekleri

• 4C13741D-FA94-4825-8C54-77EE6D0A0086.jpeg
    4C13741D-FA94-4825-8C54-77EE6D0A0086.jpeg
    96,4 KB · Görüntüleme: 192
Son düzenleyen: Moderatör:
Neredeyse evdeki tüm pirizlerin durumu bu şekilde. Annem evin içinde sürekli olarak elektrik süpürgesi ile dolaştığı için, oturma odasını süpürmek için mutfaktaki prizden yararlandığı için kablo yetişmiyor ve fişleri bu duruma geliyor.
Durumu anlatmaya çalışıyorum her odanın kendi pirizi var diyorum, evi süpürmeye üşenmeyen kadın fiş takmaya üşeniyor.

Eki Görüntüle 1640512

Bugün bir elektrikçiye gittim ikili priz aldım.
Aynı anda hem bilgisayarım hem elektrik süpürgesinin bu fişleri takılmasının bir mahsuru var mıdır?
Türkiye'deki elektrik voltajı 240 watt olduğuna göre 240 wattlık bir girişten iki fiş yararlanabilir mi?

Türkiye için şebeke gerilimi 230v ve 50 Hz'dir. Watt başka bir olay kimi cihaz 1500 watt ile çalışır kimi cihaz 100 watt ile senin sorduğun 220 Volt ile çalışan 2 cihazın kablosunu 2.li prize takarsak sorun yaşar mıyız olmuş. Yaşamazsın ben 5'li priz kullanıyorum şu an gemide hepsinde farklı farklı cihazlar bağlı şu ana kadar bir şey yaşamadım.

Odamda 1 priz var. Bu prize 3'lü yonca takılı.

3'lü yoncaya 5'li uzatma priz 5'li uzatma prize 3'lü akım korumalı uzatma priz takılı bunlar 1. masada.

3'lü yoncaya 3'lü uzatma priz takılı bu 2. masada.

3'lü yoncaya geceleri harici 3'lü uzatma priz takılı bu da gün içinde odada ya da balkonda takılıyor: Oda içerisinde laptop ve telefon şarjı, balkon içerisinde lehim gibi edevatları besliyor.

Kısacası 1 prizden 17 çıkış alıyorum ve 14 tanesi hep dolu. Geceleri sadece 3'lü takılı oluyor. Ben bir problem yaşamadım ama aynı muhabbet başıma geldi annem süpürge ile bir çekti priz yerinden çıktı taktım ama bazen 5'li prizde sabah yoncayı takarken spark atıyor değiştirmek için 3 hafta önce aldım ama üşendim. K
Kısacasının kısacası bizim binayı yapan mühendis niye her odaya 1 priz atıp mutfağa 8 priz atmış bilmiyorum ama çalışıyor.

Odamda 1 priz var. Bu prize 3'lü yonca takılı.

3'lü yoncaya 5'li uzatma priz 5'li uzatma prize 3'lü akım korumalı uzatma priz takılı bunlar 1. masada.

3'lü yoncaya 3'lü uzatma priz takılı bu 2. masada.

3'lü yoncaya geceleri harici 3'lü uzatma priz takılı bu da gün içinde odada ya da balkonda takılıyor: Oda içerisinde laptop ve telefon şarjı, balkon içerisinde lehim gibi edevatları besliyor.

Kısacası 1 prizden 17 çıkış alıyorum ve 14 tanesi hep dolu. Geceleri sadece 3'lü takılı oluyor. Ben bir problem yaşamadım ama aynı muhabbet başıma geldi annem süpürge ile bir çekti priz yerinden çıktı taktım ama bazen 5'li prizde sabah yoncayı takarken spark atıyor değiştirmek için 3 hafta önce aldım ama üşendim. K
Kısacasının kısacası bizim binayı yapan mühendis niye her odaya 1 priz atıp mutfağa 8 priz atmış bilmiyorum ama çalışıyor.

Hocam ben elektrikçi değilim ama duyduğum kararıyla söylüyorum zaten coğaltılmış bir uzatmayı tekrar tekrar uzatmak sağlıksız diye biliyorum ama siz zaten tek prizden 17 çıkış yapıyorsunuz bu zamana kadar bir şey yaşamadıysanız bundan sonra da sanırsam yaşamazsınız. Sadece kaçak akım koruyucusu var mı elektrik tesisatınızda onu bir öğrenin o sizin için önemli bir konu gibi görünüyor. Bir de aylık ne kadar elektrik faturası geliyor?

Hocam ben elektrikçi değilim ama duyduğum kararıyla söylüyorum zaten coğaltılmış bir uzatmayı tekrar tekrar uzatmak sağlıksız diye biliyorum ama siz zaten tek prizden 17 çıkış yapıyorsunuz bu zamana kadar bir şey yaşamadıysanız bundan sonra da sanırsam yaşamazsınız. Sadece kaçak akım koruyucusu var mı elektrik tesisatınızda onu bir öğrenin o sizin için önemli bir konu gibi görünüyor. Bir de aylık ne kadar elektrik faturası geliyor?
Akım koruması var diye biliyorum. Geçen ay 266 çekilmiş. Evde tüm lambalar LED, ECO Mod var ise her şey ECO Mod ama TV neredeyse günde 4 5 saat kapalı kalıyor aynı şekil Playstation da öyle günde 1 kere çamaşır makineside açılıyor ama yakmıyor.

Akım koruması var diye biliyorum. Geçen ay 266 çekilmiş. Evde tüm lambalar LED, eco mod var ise her şey eco mod ama TV neredeyse günde 4 5 saat kapalı kalıyor aynı şekil PlayStation'da öyle günde 1 kere çamaşır makineside açılıyor ama yakmıyor.

Anladım sen o 17 çıkış olayını bir araştır. Tanıdığın bir elektrikçiye sor. 17 çok gibi geldi bana :D

Anladım sen o 17 çıkış olayını bir araştır. Tanıdığın bir elektrikçiye sor. 17 çok gibi geldi bana :D
Yani 2 monitör, 2 PS, ses sistemi, Dex şarj aleti, Micro USB şarj aleti, laptop şarj aleti, telefon şarj aleti, fön, DS4 standı, masa lambası , elektronik sigara pil şarj aleti sürekli takılı. Akım korumalıdanda 3 USB çıkışı var powerbanklar sürekli oraya takılı. Bir sorun yaşamadım elektrikçi gelse odini çağırmadıkça sorunum çözülemiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı