2x16 3200MHz RAM vs 2x8 3600 MHz RAM

afesicdb

Decapat
Daha fazla  
Anakart
B450M S2H
İşlemci
RYZEN 53600
Arkadaşlar merhaba 2 tane 16 GB RAM var 3200 MHz şu an bunları kullanıyorum ve boşta 2 tane daha RAM var. 8 GB 3600 MHz anakartım B450M S2H.
İşlemcim Ryzen 5 3600 GTX 1660 6 GB ASUS.

Özellikle çok oyun oynuyorum ve eskiden RX 470 kart takılıydı. FiveM'de 80 90 FPS alırken bu kart ile 70 60 FPS alıyorum. DDU ile kaldırdım kurdum.
Acaba format mı atmalıyım yoksa sorun RAM'den mi kaynaklanıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leri 2x16GB olarak kullanmaya devam edebilir, BIOS üzerinden voltaj arttırmadan overclock yaparak frekansları 3600MHz seviyesine çıkartabilirsiniz. Voltaj arttırmadığınız için hasar riski olmaz, sadece çökme veya mavi ekran alırsanız eski ayarlarınıza geri dönersiniz. AMD işlemciler RAM frekanslarını çok severler ancak her modelin en verimli frekans seviyesi farklıdır.

Nasıl 3600 MHz çıkartabilirim.

BIOS üzerinden yapacaksınız, anakart markasına göre BIOS değiştiği için tam anakart modelinizi internette aratabilir veya ChatGPT'dlye sorabilirsiniz. Dediğim gibi markayı geçtim her model bile farklı BIOS kullanabiliyor o yüzden en iyisi ChatGPT'ye sorun, o sizin için anakartın kullanım kılavuzunu ve internet forumlarını tarayarak gerekli aşamaları belirtecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…