2x8 GB RAM veya 4x4 GB RAM

J2akun

Hectopat
Arkadaşlar yakında toplayacağım Ryzen 5 2600 işlemcili sistemime MSI B450m Pro-VDH anakartı uygun gördüm. Bu anakarta şimdilik 8 GB RAM takmak zorundayım, bu 8 GB RAM'i ileride 16'ya yükseltmeyi düşünüyorum. Şimdi soruma gelecek olursak: Ben iki sene sonra 8 GB RAM takviyesi yapacağım, 2 sene boyunca Ryzen sisteme tek slot 8GB(8x1) RAM mi almalıyım yoksa 8GB(4x2) RAM mi almalıyım? İleride geliştirme yaptığımda 4x4 RAM sıkıntı olur mu performans açısından? Veya 2 sene boyunca tek slot RAM ile kullansam çok fark eder mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. :)

İki sene sonra ekstra 8 GB RAM takacağım diyorsanız 4x2 alın. Çünkü Dual Channel daha iyi performans verir. Yok daha kısa sürede tekrar RAM alabilirim diyorsanız tek slot 8 GB RAM alın. 4x4 olması bir sıkıntı çıkarmaz, RAM'ler Dual Channel çalışır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı