2x8 GB RAM vs. 1x8 GB RAM + 256 GB M.2 NVMe SSD

Birbiriyle alakasız RAM'ler bile sorunsuz çalışabiliyor. Aynı marka ve aynı model kit olmayan RAM'lerin sıkıntı yapacağını düşünmüyorum. Ben de o şekilde kit olmayan Kingston RAM'ler kullanıyorum. İlla ki uyumsuzluk sıkıntısı yaşayan vardır ama kit RAM'ler ile de uyumsuzluk sorunu yaşayan oluyor. Bu RAM konusu çok muallakta bir konu.

Bide arkadaşın bana yazdığı cevabı görseniz zaten O sorun yaşıyorlar dediği kişiler farklı ram kullanıyor birinin kodu örneğin:
CMK16GX4M2B3000C15Rs
diğeri:
CMK16GX4M2B3000C15

Corsair vegeance RGB Pro kullanıyorum mesela; bunun Samsung, Hynix, Micron... Çipli olan modelleri var, kit olmadığı durumda farklı çip gelme ihtimali olduğundan sorun olabiliyor. 2 adet tek RAM alırsan aynı çipten gelecektir zaten, fakat 1 ay sonra yeni stoklar gelip çipi değişebilir ve bu yüzden aynı marka RAM uyumsuz olabilir. Düşük bir ihtimaldir ama kit öneriyoruz.
Farklı marka çipler de uyumlu çalışır fakat uyumsuz olma ihtimali düşük te olsa vardır.

Göz ardı et butonunu kullanın Hamza Ensar için.

Ek olarak, bir arkadaş demiş. 2x8 GB RAM + 1 TB HDD + Sata SSD diyorum ben de. Render vs. işler yapmıyorsan eğer NVMe SSD çok büyük bir artı sağlamaz sana. Aşağıda oyunların açılma süresinin kıyaslandığı bir video mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM'i 2x8 alırsam Sata da olsa SSD almaya bütçem yetmiyor, her türlü sonradan almak zorunda kalıyorum. Yapacağım tek render GeForce Experience'la kaydeceğim arkadaşlarımla oyunlarda karşılaştığımız komik anlar diyebilirim, bunun da render süresi kısalsın diye bir isteğim yok. Uzun yıllar boyunca 16MB okumaya sahip eski bir HDD kullandığım için artık işletim sistemini SSD'de kullanmak istiyorum, bu yüzden başlangıçta NVMe alıp Windows'u kurarım diye düşünmüştüm.

Sizin bileceğiniz iş orası açıkçası. 2. RAM'i alana kadar sabredebilirim diyorsanız 1x8GB RAM + 1 TB HDD + Sata SSD yapıp artan bütçenin üstüne 1 ay para koyup 2. RAM'i alabilirsiniz belki.

Sizin bileceğiniz iş orası açıkçası. 2. RAM'i alana kadar sabredebilirim diyorsanız 1x8GB RAM + 1 TB HDD + Sata SSD yapıp artan bütçenin üstüne 1 ay para koyup 2. RAM'i alabilirsiniz belki.
Biraz daha düşünmeye devam edeceğim, teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…