3-4 bin TL Ryzen işlemci önerisi

Günlük işlerde ve oyunda en fazla 0.33 saniye fark oluyor.
Ben de her konu altına bunu yazıyorum ama arkadaş iş için kullanacağı için bu konuyu pas geçtim :D. Bu arkadaşın gerçekten işine yarayacaktır :).
Merhabalar, 3-4 bin₺ arası bir işlemci almak istiyorum ve anakartım MSI Bazooka B350M. Sanırım bu fiyat aralığına en uygun AMD Ryzen 7 serisi. Peki bu seride tavsiye ettiğiniz ya da uzak dur dediğiniz işlemci önerileri nelerdir?

Bu arada şöyle bir tavsiye vereyim anakartınızı 2 M.2 olan bir anakart ile değiştirin. M.2'leri RAID yaparak kullanabilirsin. Ciddi performans artışı olacaktır.

Ben de her konu altına bunu yazıyorum ama arkadaş iş için kullanacağı için bu konuyu pas geçtim :D. Bu arkadaşın gerçekten işine yarayacaktır :).

Bu arada şöyle bir tavsiye vereyim anakartınızı 2 M.2 olan bir anakart ile değiştirin. M.2'leri RAID yaparak kullanabilirsin. Ciddi performans artışı olacaktır.

Ben bu anakart'ta m2 ssd kullanamaz mıyım?

Ben bu Anakart'ta M.2 SSD kullanamaz mıyım?

1 Tane M.2 slotu var. Çeşitli dönüştürücüler ile SATA yuvasına M.2 takılabiliyor sanırım ama ne kadar verimli çalışı, ne kadar performans verir hiçbir fikrim yok. Fakat RAID için 2 M.2'ninde M.2 slotunda olması gerekiyor diye biliyorum.

1 Tane M.2 slotu var. Çeşitli dönüştürücüler ile SATA yuvasına M.2 takılabiliyor sanırım ama ne kadar verimli çalışı, ne kadar performans verir hiçbir fikrim yok. Fakat RAID için 2 M.2'ninde M.2 slotunda olması gerekiyor diye biliyorum.

b350m bazooka ms-7a38 1 tane m2 slotu varsa m2 ssd alsam taksam olmaz mı?

1 tane var sanırım buraya m2 ssd alıp taksam çalışmaz mı?

B350M Bazooka MS-7A38 1 tane M.2 slotu varsa M.2 SSD alsam taksam olmaz mı?

Çok özür dilerim sabah sabah tam uyanamadım. Ben ilk yazınızı 2 tane M.2 kullanamaz mıyım? Olarak okudum ona cevap verdim. Kusura bakmayın tekrardan sizinde kafaınızı bulandırdım. Evet M.2 takıp kullanabilirsiniz. Ama denk getirirseniz bir adet M.2 soğutucu almanızı tavsiye ederim. Eğer anakart alacak olursanız M.2 soğutuculu anakartları tercih etmeye çalışın.

Çok özür dilerim sabah sabah tam uyanamadım. Ben ilk yazınızı 2 tane M.2 kullanamaz mıyım? Olarak okudum ona cevap verdim. Kusura bakmayın tekrardan sizinde kafaınızı bulandırdım. Evet M.2 takıp kullanabilirsiniz. Ama denk getirirseniz bir adet M.2 soğutucu almanızı tavsiye ederim. Eğer anakart alacak olursanız M.2 soğutuculu anakartları tercih etmeye çalışın.

Yok anakart ya da işlemcimi değiştirmek yerine sadece 1 tane m2 ssd alıp takıp onu kullanmaya karar verdim, tabi ana kartım bunu desteklıyor ve çalışır ise. okuma yazma hızlarında ciddi fark var. bu yöntemde benim işimi görür.

Est. bu arada rica ederim. birde bu m2 hdd kullanımı tıpkı ram takar gibi tak çalıştır şeklindemi oluyor?

Doğru yolu bulmuşsun :D tak çalıştır şeklinde ama sadece sistemi M.2 üzerine kurarsanız performans artışı kendini belli eder yoksa render alırken mesela çok da bir şey fark etmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı