3.5mm bağlantılı aygıtlarda karşıya ses sekmesi çözümü

Bu konuyu aylar önce açacaktım fakat unutmuşum, bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olur umarım. Son zamanlarda sıkça karşılaştığım ve kimseden bu sorunun çözümünün cevabını alamadığım "Masaüstünde açık olan herhangi bir şeyin sesinin karşı tarafa iletilmesi" sorununu çözmüş bulunmaktayım. Öncelikle ses sürücülerini aygıt yöneticisinden tamamen kaldırıyorsunuz, sonra da anakartın sitesinden en güncel ses sürücüsünü indirdikten sonra "Realtek Audio Console" adlı programı açıyorsunuz. Sonra kulaklığı çıkartıp taktıktan sonra bir bildirim gelecek, ilk başta mic girişi, sonra da kulaklık diye seçeceksiniz. Bende bu şekilde çözüldü. Bildirimleri yaptıktan sonra ses gelmezse tekrar çıkartıp takıp ilk kulaklık, sonra mic girişi diye deneyin. Ve benim yaptığım gibi 3 adet ayarı aktif edin. Mikrofon bası ve ses yüksekliği size kalmış.

Düzenleme: Aygıtın Gelişmiş Ayarları kısmına gelip "Tüm giriş jaklarını bağımsız giriş aygıtı olarak ayırın" kısmı seçilmeli.

1608519345851.png


1608519358424.png
 
Üretici sitesindeki sürücü farklı olur. Bunu kurmalısınız.
 
Üretici sitesindeki sürücü farklı olur. Bunu kurmalısınız.
Güncel anakartalardaki ses sürücüsünün içinde Realtek Audio Console programının default olarak geldiğine şahit oldum, o yüzden belirtmedim. Yine de istisnalar olabilir, öneri için teşekkürler.
 

Geri
Yukarı