3 ay taksit yapılmasına rağmen tüm miktar karttan çekildi

Herdeja

Kilopat
Yer
Hogwarts
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bir arkadaşıma klavye hediye aldım ve 3 taksit yapayım dedim fakat bir baktım ki kartımdan tüm parayı almış.
Benim bildiğim paranın bir kısmını alması gerekiyordu. İlk defa yapıyorum, yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar merhaba, bir arkadaşıma klavye hediye aldım ve 3 taksit yapayım dedim fakat bir baktım ki kartımdan tüm parayı almış.
Benim bildiğim paranın bir kısmını alması gerekiyordu. İlk defa yapıyorum, yardımcı olur musunuz?

Kartınızdan tüm parayı almış derken kartınızın kullanılabilir bakiyesinin toplam miktar kadar düşmesini mi kastediyorsunuz?

Aldığınız şeyin fiyatı toplam kredi hakkınızdan direk alınır. Taksit dediğimiz şey ödeme kısmında size avantaj sağlıyor. Örneğin 1000 liralık kredi limitiniz var. 500 liralık bir şey alıp 2 taksit yaptınız. Limitiniz alışveriş yaptıktan sonra 1000-500'den 500'e düşer. Ay sonu öderken sizden 250 lira ister. Siz o 250 lirayı ödedikten sonra limitiniz 750 olur. Bir sonraki ay tekrar 250 ödersiniz.

Bu normal bir şey, dönem sonunda gelen ekstre'de sadece o taksit yansır. Kredi kartlarında dönem sonunda toplam limitin tamamını veya harcadığın kadarını değil, gelen ekstre kadar ödüyoruz.

İlk defa yaptığınız için olayın mantığını bilmiyorsunuz..
Karta 10,000 var.
9.000 Lik ürün aldın 3 taksit.
Aylık ödemen 3,000.
Alışveriş sonrası kartında sadece 1000 TL kalacak.
Banka senin limitten 9000 alıp satıcı kişi/kurum/dükkan/siteye ödeme yapıyor.

Kartta 1.000 TL limit kaldı fakat sen zamanında taksitleri ödeyince aylık 3.000 bu limit artıyor.

1000+3000=4000 olacak ilk taksit ödeyince.

4000+3000=7000 olacak 2.ci Taksit ödeyince.

7000+3000=10,000 olacak son taksidi ödeyince

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı