3 bin TL sistem önerisi

Bütçe
3000
Nerede oturuyorsunuz? Şehir söyleyin yeter. Ve maksimum 3000TL olmak zorunda mı yoksa 3200 falan olabilir mi?

İstanbul'da oturuyorum 3000 TL sınırım diyebiliriz.

Çok teşekkür ederim ama İstanbul'da oturuyorum buradan sadece ekran kartını alabilirim.

A320'yi ikinci elde 150-200 TL'ye rahat bulabilirsin.
Ryzen 3 1200 800-900 bulabilirsen iyi olur.
GT 1030 1000 TL civarında.
Sıfır RAM almak daha mantıklı 8 GB 450 TL.
Bu arada kasanız ve kaç W Power'iniz var?

Kasam çok küçük bu sistemin sığacağını sanmıyorum 200W.

Son düzenleme:
Teşekkürler cevap için sizi zahmete sokmak istemiyorum ama hayatımda 2. el hiçbir şey almadım nereden bakmamı önerirsiniz ya da sizin bulabileceğiniz RX 550 Ryzen 3 1200 satan insanlar var mı? Dediğim gibi zahmete girmek zorunda değilsiniz nereden bulabileceğimi de söylemeniz yeterli olacaktır.
Estağfurullah dostum şöyle tarif edeyim. Nerede yaşıyorun bilmiyorum ama büyük şekirlerde Letgoda çok fazla ucuz ürün oluyor. RX 550 yi 750 800 TL civarlarına hala geçen Turbox marka sevmesem de 600 TL ye İzmir de bulmuştum. İşlemcide İzmirde Letgoda 1200 AF versiyonu 900 TL civarına var. İzlemen gereken yol bence şöyle gerçi ben anakartı sıfır almıştım ama. Çalıştığından emin olduğun kesin bir anakart bul ilk önce testini yap satın al. Gerekirse 50 100 fazla ver ama sağlam olsun bu çok önemli gerisi için. Daha sonra arkadaşın dediği gibi ucuza ramler oluyor sıfır sipariş et. Elinde ram ve anakartın olacağı için test için sadece işlemciye gerek kalacak. İşlemciyi anlaştıktan sonra almaya gidip test edip öyle al. CPU programları ile bak. İllaki uyduruk bir ekran kartı vardır alacağın kişide zaten görüntü almak amaçlı. Daha sonra RX 550 ye sıra geldiğinde sistemini ekran kartı hariç oluşturmuş olacaksın. Kasanı al karta git tak Furmark programında test et. Bu kartlar aşırı ısınmayan kartlar sıcaklıklarını kontrol et. Düzenli olarak mıu yükseliyor yoksa birden mi sıkcaklık artıyor vs vs. O programdaki sıcaklık eğrisinin şekli önemlidir kırılma noktası karta göre değişir. RX 550 yerine alternatif olarak GTX 750 Ti de bulabilirsin aynı FPS veriyor ikiside hemen hemen ama o biraz daha pahalıdır muhtemelen. 1030 la karşılaştırılmasını bilmiyorum ama çok farklı olacağını sanmıyorum. Anakart kısmında ayrıca daha ucuz bulursan B350 anakartta olur. Atıyorum 40 50 TL farka B450 bulursan onu tercih edersin. Güç kaynağı ve kasa olayını sana bırakıyorum. Gidip öyle 500 W falan almana gerek yok güç çeken bir sistem değil. Ben GTX 1050 ve R5 3600 ü 350w ile kullanıyorum.

Şimdi yapmak istenilen ne buda önemli

1-Önü acıklık olarak ryzen tercihimdir.
2 Belli bir bütçe harcanıp daha sonra cok uzun bir süre masraf edilmicekse xeon düşünülebilir belki
3 Tavsiyem r3 1200 yada biraz daha zorlarsa r5 1600 2 versiyon 12 nm olanlar Güzel olur.
4 Ryzen serisi ile ekran kartınızı besleyebilirsiniz
5 Oc yapılmıcaksa a320 alınabılır ama bütçe varsa b450 daha iyidir.

Ryzen Artılar

Ddr 4 bellek ile yüksek mhz ram kullanımı,
Geliştirilebilirlik update yapmaya açık,
Yeni nesil düşük TDP değeri.

Xeon Artı ve Eksiler

Güncel değil eski nesil,
Ddr 3 düşük ram frekansı,
Oc için kule tipi sogutucu masrafı,
Oc yuzunden artan TDP değerleri,
Aldığınız işlemci ve anakartın son kullanıcısı siz olabilirsiniz (Düşük pazar payı )

Bunların yanındaki artısı başarılı bir OC sonrasında r3 1200 den daha fazla Tek çekirdek performansı
Burada bir arkadaş daha önceki bir konuda böyle bahsetmiş. Xeon düşünülebilir ama daha sonra bana kalsa sistemi yükseltmek istediğinde hiç bir açıklığı olmayacak. Fakat başlı başına arkadaşın aldığı sıfır ram ve anakart çip setti en azından 3. nesil Ryzenlere kadar destek sunacak. Onu geçtim sanırım bu 1156 pin sistem oluyor bu anakartlar 10 senelik. Bilmiyorum ben çok yanaşmazdım. Ama evet kullandım anakart kısmında 1156 pinleri A320 kadar ucuza bulamaz fakat işlemci kısmında fiyat farkı olacaktır haklısın. Nesil çok fazla eski olacak.

Burada bir arkadaş daha önceki bir konuda böyle bahsetmiş. Xeon düşünülebilir ama daha sonra bana kalsa sistemi yükseltmek istediğinde hiç bir açıklığı olmayacak. Fakat başlı başına arkadaşın aldığı sıfır ram ve anakart çip setti en azından 3. nesil Ryzenlere kadar destek sunacak. Onu geçtim sanırım bu 1156 pin sistem oluyor bu anakartlar 10 senelik. Bilmiyorum ben çok yanaşmazdım. Ama evet kullandım anakart kısmında 1156 pinleri A320 kadar ucuza bulamaz fakat işlemci kısmında fiyat farkı olacaktır haklısın. Nesil çok fazla eski olacak.
250-350 arasında anakart fiyatları A320 ile aynı.
Uzun süre değişiklik yapılmayacaksa xeon daha mantıklı. Ama bir iki sene ryzen 1200 ile idare edip ileride yükseltilecekse AMD daha mantıklı.
Arkadaşlarıma Xeon sistem topladım totalde 1000-1500 tl tuttu sadece lol, csgo,valorant oynadığımız için yetiyor. Yakın performanstaki sistemler amd veya intelde 3-4 bin tl. Dediğim gibi değişiklik yapma durumuna bağlı.

250-350 arasında anakart fiyatları A320 ile aynı.
Uzun süre değişiklik yapılmayacaksa xeon daha mantıklı. Ama bir iki sene ryzen 1200 ile idare edip ileride yükseltilecekse AMD daha mantıklı.
Arkadaşlarıma Xeon sistem topladım totalde 1000-1500 tl tuttu sadece lol, csgo,valorant oynadığımız için yetiyor. Yakın performanstaki sistemler amd veya intelde 3-4 bin tl. Dediğim gibi değişiklik yapma durumuna bağlı.
Tabiki de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı