3. dil olarak ne öğrenilmeli?

🙄 Benim kendimçe bir öngörüm var, gelecek ki bu yakın bir gelecek 20 yıl maksimum, dünya tek dilli ve ingilizce olacak hatta yeni daha basit bir ingilizce olacak gibi... Programlama dilleri yaşa bağımsız olarak herkezin bence öğrenmesi gereken iyi yada kötü 2. Dil olacak makina kullanımı, uzaktan erişim, hata düzeltme gibi vs. Bu arada helal olsun 2 dil zaman kıymetli ve iyi zaman harcamışsınız inşallah emeğünizin karşılığını alırsınız
 
Bu tamamen senin gelecekten beklentinle alakalı bir şey. Planların vs. önemli. İspanyolca düşünüyormuşsun, öncesinde Fransızca öğrenirsen hem daha yaygın bir dili öğrenmiş olursun hem de Fransızca öğrendikten sonra İspanyolca öğrenmek çok kolay.

Çoğu kişi Almanca demiş ancak Fransızca çok daha yaygın. Almanca Almanya dışından sadece birkaç ülkenin resmi dili. Fransızca Kuzey Avrupa, birkaç Avrupa ülkesi daha, Kuzey Amerika, Afrika gibi yerlerde konuşuluyor. Ayrıca çoğu uluslararası kurumun resmi dili.
 
Türkiyede yaşamak istiyorsan arapça gerekli

İronidir umarım.

Türkiye'de Almanca öğrenebilene helal olsun derim, özellikle özel kurslara gitmenizi öneririm Almanca aşırı ilgi isteyen zor ve uğraş gerektiren dil.

Neden öğrenilemesin ki? Öğrenenler nasıl öğreniyorsa biz de onların yolundan gidip öğreneceğiz. İnternette kaynak çok. Bana sorarsanız artikelleri dışında çok zor bir dil değil. Önceden İngilizce bilince daha da kolay geliyor. Bazı cümle yapıları neredeyse aynı.

Bence batılı bir dilin yanına bir de Uzak Doğu dili öğrenmelisin, ne olacağına sen karar ver derim ama hepsi de çok zordur.

Uzak doğuya pek ilgim yok ve yolum da düşmez diye düşünüyorum. Bu yüzden gerek duymuyorum ve gidip de en zor dili bir hiç için öğrenmek çok da mantıklı olmaz.
 
Eğer tamamen fayda üzerinden düşünüyorsanız gelecekte girmek istediğiniz sektöre, ülkeye vs. bağlı. Afrikada iş yapan bir şirket Fransızca bilen bir eleman ararken Rusya ve yakın ülkelerde iş yapan bir şirket Rusça bilen eleman arayabilir. Sanırım ticaretle uğraşacaksınız, o yüzden en faydalı olanı Rusça olabilir. Türk firmalar Rusya ve yakın ülkelerde çok iş yapıyor.

İspanyolca konuşan çok insan var evet ama çoğunluğu Atlas Okyanusu'nun diğer tarafında. Türkiye bazlı bir firma için İspanyolca konuşan eleman ihtiyacı doğması çok nadirdir büyük ihtimalle. ABD'de yaşayıp çalışsaydınız kesinlikle İspanyolca derdim ama Avrupa kıtasında İspanyolca öğrenmenin pratikte çok bir karşılığı yok.
 

Geri
Yukarı