3 GB ile 4 GB farkı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ayrıfatih

Hectopat
Katılım
28 Nisan 2013
Mesajlar
81
Arkadaşlar bilgisayarımda şu anda 3 adet (3x1 gb) ram bulunmaktadır. Anakartın üzerinde 4 adet slot yeri mevcut ve şu anda 3 tanesi dolu gidip 1 tane 1 gb'lık ram alsam faydası olur mu? Çok küçük bir değişme olacaksa almayacağım önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.:)
Eğer faydası olur diyorsanız ram önerir misiniz?

- - - Güncellendi - - -

Birileri ilgilense süper olacak. :(
nuy36.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sen Anakartın modelini yaz, belki Dual Channel destekliyor. Eğer destekliyorsa o 3 taneden birini çıkarsan bile faydası olur. :)
 
Anakartın modeline gerek yok, çifter RAM yuvasına sahip anakartlar mesela RAM yuvası sayısı olarak 2 yuvaya, 4 yuvaya, veya 8 yuvaya sahip anakartlara 2-4-8 RAM'ler sayı olarak bu şekilde takılmalıdır, eğer anakartınızın üstünde 3 veya 6 veya 12 adet RAM yuvası bulunuyorsa ona da aynı şekilde 3 RAM, 6 RAM, veya 12 RAM takabilirsin.
 
ASUS P3V4X de 4 RAM yuvasına sahip ama hiç dediğin gibi değil :D
 
Bilgisayarımın özellikleri resimde mevcut benim anakartımın üzerinde 4 tane ram yeri mevcut 3 tanesi kullanımda, o zaman ben hatalı mı kullanıyorum? Ya 2 yada 4 tanemi kullanmam lazım?

- - - Güncellendi - - -

Yardım lütfen...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Resimleri şimdi gördüm. Dual cahnnel destekliyor. Ya ortadakını çıkar yada bir tane daha al. Böyle kullanma :)
 
Çıkarırsam hızda veya herhangi bir şeyde bir yavaşlama söz konusu olur mu? Yada gidip bir tane 1 GB'lık ram alsam hızda göz ile görülür bir fark ortaya çıkar mı? (Eğer hızda değişme olacak ise ram tavsiye eder misin? Rica etsem.)
 
Bence sen ilk önce birini çıkar ve bir kaç gün öyle dene. Bence daha faydalı olur.

Ram tavsiye eder misin demişsin de almaya kalksan onların aynısını alman lazım. yani PC2-6400 marka önemli değil ama eğer var olanlarla aynı marka bulursan iyi olur. :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı