3 hafta kullanılmayan PC'de %100 disk kullanımı ve mavi ekran hatasının sebebi nedir?

Y1G1Tr

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Adata XPG Gammix D30 16GB (2×8) 3200 MHz DDR4
SSD veya HDD modeli
Adata Legend 750 500GB
Ekran kartı
ASUS GEFORCE DUAL-RTX4060TI-OC 8GB GDDR6 128 Bit
Anakart
ASUS PRIME H610M-R
İşlemci
INTEL I5 12400F 12.NESIL 2.60GHz
Öncelikle merhaba, benim sorunum şöyle başladı. Ben normal bir şekilde bilgisayarımı kullanıyordum ve 3-4 haftalığına şehir dışına gitmem gerekti, ben gittim geri geldim ve bu süreçte bilgisayar yerinden oynamadı ve dokunulmadı. Geri geldiğimde bilgisayarımı açtım ve normal Discord'u falan açtım ve kasmaya başladı. Discord'u güncelliyordu ve görev yöneticisine baktığımda disk kullanımı artmaya hatta %100 seviyelerine bile çıkmıştı. Ardından birkaç saniye sonra ekran dondu ve yaklaşık 20-30 saniye sonra mavi ekran yedim. Hata kodunu vs. aşağıya bırakıyorum. (yine neden böyle oldu falan dedim çünkü bu sorunu 5 ay önce yine bilgisayarı 1-2 hafta kullanmadıktan sonra yine aynı şeyleri yaşıyordum.) Mavi ekranı aldıktan sonra BIOS'a attı beni, (önceki sorunumla aynı şeyler yine) save and exit yapıp çıkmaya çalıştığımda çıkarken tekrar BIOS'a attı tekrar denedim yine aynı sonuç. Baktım olmuyor pes ettim ve bilgisayarı kasanın tuşundan kapattım. Bilgisayarı tekrar açtığımda normal şekilde Windows açıldı ve kullanabiliyordum bilgisayarı. Hiçbir şey açmadan Görev Yöneticisi'nden disk kullanımına baktım ve sistem boştayken bile %5-%70'lere ulaşıyordu. (başlangıç uygulaması olarak sadece 4 program var.) Bu yavaş yavaş düşmeye başladı ve normal %1-2-3 değerlerine falan düştü. Fakat ben ne zaman bir uygulamayı- programı güncellemeye, açmaya kalkarsam bu değer fırlıyor. Hatta yine bu değer %100'ü bulduğu anda sistem donuyor ve tekrar "CRITICAL_PROCESS_DIED" hatasını veriyor. Tekrar BIOS'a falan işte. Ayrıca yine aşağıya fotoğrafını bırakıyorum ve sadece 1-2 program 0,1 MB kullansa bile %100 kullanım gösterdiği bile oluyordu. Şöyle saçma bir durumumda var, ben bu sorunla önceki zamanlarda karşılaştığımda 1-2 gün beklediğimde ve bilgisayarı 5-6 saat açık bıraktığımda şans eseri sorun ortadan kalkmıştı. Şu an böyle bir düzelme durumu yok. 3 gündür bir neredeyse hiçbir azalma yok. Yani hiçbir yerde tam çözümünü bulamadım, fabrika ayarlarına dönsem düzelir mi? Format mı lazım? SSD mi değişmesi lazım yardımcı olursanız çok mutlu olurum. İyi günler.

IMG-20250906-WA0063.jpg
IMG-20250908-WA0004.jpg
IMG-20250908-WA0005.jpg
IMG-20250908-WA0006.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD Sentinel uygulamasını indirip görsel at. Bir SSD sağlığına bakalım.

SSD sağlığı düşmüş. Yüzde 95 altı sağlık pek iyi değil. Önerim yeni SSD alın. Kingston NV3.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı