3 tane PCI-e pinli ekran kartına 2 tane takmak sıkıntı olur mu?

thepiscis

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 Ryzen 5 5600x
Meslek
Öğrenci
Merhaba ileride MSI RTX 3080/3080 Ti Suprim X almayı düşünüyorum ekran kartının üstünde 3 tane PCI-e kablosu takılacak yer var benim güç kaynağımda 2 tane 6+2 PCI-e kablo var bunları taksam 8 pin eksik sıkıntı yaratır mı?

PSU= Thermaltake TR2-S 650W

Merhaba ileride MSI RTX 3080/3080 Ti Suprim X almayı düşünüyorum ekran kartının üstünde 3 tane PCI-e kablosu takılacak yer var benim güç kaynağımda 2 tane 6+2 PCI-e kablo var bunları taksam 8 pin eksik sıkıntı yaratır mı?

Çalışmaz.
Ayrıyetten 320tdp değerine sahip bir kart için 650W düşük kalabilir, yorgun, eski ve sertifikasız bir PSU ise direkt yetmeyebilir.

2024-09-26_00-02-59.png

2 PCI-e kablolu 4 soketli PSU almanız lazım, toplam güç ihtiyacını hesaplamak için de işlemci modelini söylemeniz lazım.

PSU= Thermaltake TR2-s 650W.

3 pin yerini de doldurmanız lazım zaten 3080 ve üstü için başlangıç PSU 750W olarak verilmekte yani her ihtimalle PSU değiştirmeniz lazım. Değiştirirseniz de 850W almanız daha doğru olacak.

3 pin yerini de doldurmanız lazım zaten 3080 ve üstü için başlangıç PSU 750W olarak verilmekte yani her ihtimalle PSU değiştirmeniz lazım. Değiştirirseniz de 850W almanız daha doğru olacak.

Hocam PSU değiştirilir sıkıntı değil ama tek merak ettiğim bu ekran kartına 2 tane 6+2 PCI-e kablo yeterli mi? Bu sorusu olan araştırıp bu forumuda görebilir. Cevaplarsanız sevinirim.
Bu arada alacağım işlemci Ryzen 7 5700x3D

Hocam PSU değiştirilir sıkıntı değil ama tek merak ettiğim bu ekran kartına 2 tane 6+2 PCI-e kablo yeterli mi? Bu sorusu olan araştırıp bu forumuda görebilir. Cevaplarsanız sevinirim.
Bu arada alacağım işlemci Ryzen 7 5700x3D

İkna olmanız için size kaç kişinin daha yetmez demesi lazım?

Bu arada alacağım işlemci Ryzen 7 5700x3D.

Mevzu sadece 2 adet 6+2 olması değil 4 adet olsa da 650W sorun çıkaracaktı. Şimdi zaten kablo yetmiyor hiç olmuyor. Burada tek sorun kablonun adeti değil yoksa bazı 3080 Ti modellerinde 2 adet 6+2 giriş mevcut ama bu durum 650W kullanabileceğiniz anlamına gelmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı