30.000 sıralama ile hangi bölüm seçilmeli?

berat_ozkn0

Decapat
Daha fazla  
Abilerim, ablalarım sizlere bir sorum var. İlk 30K gibi bir hedefim var. Evet, hedefim bu; herhangi bir meslek değil, biliyorum çok yanlış. Ama bugün bu konuyu açma sebebim de bu. Herhangi bir hedefim yok, sınava 6 ay var. Sizlere de sormak istedim. Kendim Konya'da yaşıyorum ve açıkçası üniversite için de Konya dışı bir yer istemiyorum. Selçuk Üniversitesi şu an en iyi seçenek, ama bir bölüm hedefim yok. Çevremdeki çoğu kişi eczacılık, endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği gibi şeyler söylüyorlar. Yardımlarınız çok değerli, şimdiden teşekkür ederim.

Eğer konuşmana güveniyorsan, yapay olmaktan çekinmeyen biriysen endüstri öneririm. Iyi para da kazanırsın. Elektronik/Bilgisayar/Makina/Tıp gibi bolumler cidden zor ve eğer ozel ilgin yoksa sana iskence olacak bölümler.

Bir şey önermeyeceğim ama tek diyeceğim seveceğin ve ileride mesleğin olduğunda kendine yakıştırdığın bir şey olmalı. Bunun ünvanı olsun, mesleğin yapılış şekli olsun. Eczacılıkta para var diyelim de senin istediğin sıcakta-soğukta yıllarca aynı dükkanda ayakta durup senden ilaç isteyen veya 500 tane ilaç soran yaşlılara vs. hizmet etmeyi sevecek misin? Bence getirisi en çok olan bölümleri araştır, ondan sonra da ne kadar sevebileceğini düşünerek sıralama yap. Zaten 30k'ya gireceğin bölümlerin hepsi iyi olacak ve sen kişisel olarak başarılı bir insan olursan, hepsinden iyi para kazanacaksın bir şekilde

Endüstri mühendisliği iyi gibi konyada ilk 100kdan alıyolar gazi uni hosuma gitti ama şehir dışı okumak nasıl olur bilmiyorum karar verirsem gazi üniversitesi endüstri mühendisliği gibi

Kesinlikle katılıyorum.

İlgi alanında ve beklentine göre değişir.

Endüstri Mühendisliği elbette güzel bir seçenek, okuması diğer mühendislik bölümlere göre daha rahattır, ancak bu kolay olduğu anlamına da gelmez. İlk 30k içerisindeki bir üniversiteden mezun olacağını düşünürsek muhtemelen kurumsal bir şirketin yönetim ile alakalı bir pozisyonunda işe başlarsın. Çalışma koşullarım rahat olsun, kazancım güzel olsun kafasındaysan tercih edilebilir elbette.

Bilgisayar Mühendisliği elbette okuması zor bir mühendislik bölümüdür. Üniversite hayatında güzel projeler ve stajlar yaparsan kazancı en yüksek mühendislik bölümlerinden birisidir. Ancak stresli meslektir, teknik bir meslektir, sürekli güncel kalman gereken bir meslektir. Kazancım çok yüksek olsun, ancak proje yetiştirmeye çalışacağın için stresli bir iş olabilir, proje geliştirip üretmek benim için keyiflidir diyorsan tercih edebilirsin.

İlk 30k için Eczacılık pek mantıklı bir tercih olur mu bilemiyorum. Eğer sağlık alanına ilgin varsa Tıp da düşünülebilir bence.

Edit: Sadece Konya yazacağım yazısını yeni gördüm kusura bakma, o zaman mühendislik alanında önceliğini Bilgisayar yapmanı kesinlikle öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…