30.000 TL Gaming laptop önerisi

İlla 12. nesil olacak diye takıntınız yoksa Tulpar v25.1.2 modelini önerebilirim Msi kasa ve Steelseries klavyesi mevcut. Soğutma tarafında ve performans tarafında bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Sizin için önemli değil ancak ekran yenileme hızı bu modelde 300hz sizin monitorünüzden bile fazla.
 
Aslında Abra serisi ısınıyor diye de bir şey yok, Clevo kasalılar plastik olduğu için ısınma sorunu yaşanıyor. Clevo kasa olmayan Abra modelleri mevcut.

Plastik olduğu için değil aslında dizayndan dolayı ısınıyor Clevo'lar hocam. Tongfang kasalarda da plastik olanlar mevcut. Dediğiniz gibi şu anda Abra modellere de tongfang kasa gelmeye başladı.

Acer'in işlemci konusunda ki sıcaklık değerleri iyi değil. Yük altında 100 derecelere yaklaşıyor. Aşağıdan ortalama sıcaklık değerlerine bakabilirsiniz. (v20.4 ile kıyaslanmış hali)


Tercihiniz v20.5 olacaksa 15 gün koşulsuz iade şartlarını mutlaka okuyun duruma göre iade edersiniz ancak zaman kaybı yaşayacağınızı unutmayın. Bu bütçede şahsen tercihim v21.7 olurdu.

İncelemede ki oyun testlerine göre 15" olmasına karşın cihaz sıcaklıklar bana normal geldi hocam. 11 ile 12 arasında bir uçurum yok dediğiniz gibi şu an kafam 11. nesil RTX 3070'li bir cihaza doğru gidiyor.

İlla 12. nesil olacak diye takıntınız yoksa Tulpar v25.1.2 modelini önerebilirim MSI kasa ve SteelSeries klavyesi mevcut. Soğutma tarafında ve performans tarafında bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Sizin için önemli değil ancak ekran yenileme hızı bu modelde 300Hz sizin monitorünüzden bile fazla.

İncelemelerim sonucunda 11 ile 12 nesil arasında %5'lik bir fark olduğu sonucunu çıkardım. V25.1.2 modeli de aklımda MSI kasa olmasından dolayı. Ekran Hz durumu hiç önemli olmayacak çünkü hem iş yerinde hem evde monitörle kullanıyorum cihazlarımı.

Nitro 5 gayet iyi onu alın bence hocam.

Hocam çok güzel cihaz ama MUX açıldığında Type-C/DP girişi deaktif oluyormuş bu yüzden elemek zorunda kalıyorum bu cihazı.

1660734732269.png
 
11 le 12. nesil arasinda fark gayet var, 11800h 12700h üzerinden gidersek tekli çekirdekte ortalama %15 20 çokluda ise 30 40 civari fark atabiliyor. Zaten biri 14 çekirdekli diğeri 8
 
Attığım Slayer 2 modeli Tulpar T7'den daha kaliteli bir üründür. Slayer 2'nin MSI Crosshair kasaya sahip olduğunu bilmek lazım.

Kasa olarak kaliteli evet ancak bulunduğum şehirde teknik servisi yok maalesef. Bakım veya arıza durumunda minimum 2 gün içerisinde geri almam gerekiyor cihazı yoğunlukla iş için kullanıyorum çünkü.
 
Acer Nitro 5'in incelemesinde sıcaklıkları çok beğendim ben açıkçası 12. nesil işlemcinin. Tabii bu kasadan kasaya değişecektir.

Yüzde 3 kullanımda 75 derecenin nesini beğendiniz? Sadece yüzde 3. Google'da gezerken bile yüzde 10'lara yaklaştığı oluyor işlemci kullanımının. İşlemciyi 30-40 kullanacak bir oyunda beğenmeyeceğiniz düzeylere çıkacaktır sıcaklığı.
 

Geri
Yukarı