zeldany
Decapat
DH-FALCON V2/ INTEL Core i5 14400F/ ASUS GeForce RTX 4060 8GB / 16GB DDR5 / 512GB NVME M.2 SSD / Geforce RTX Sistem Tavsiyesi |ITOPYA.COM
DH-FALCON V2/ INTEL Core i5 14400F/ ASUS GeForce RTX 4060 8GB / 16GB DDR5 / 512GB NVME M.2 SSD / Geforce RTX Sistem Tavsiyesi en uygun fiyat seçenekleri ile ITOPYA.COM'da
Benim için önemli olan bu paranın karşılığında en iyi performansı almak ve uzun ömürlü olması. Parçalardan ve uyumundan gerçekten anlayan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Normalde 22 bin TL civarına DDR4'lü RTX 4060 sistem almaya karar vermiştim fakat biraz araştırmamın sonucunda DDR5'in daha iyi olduğu ve daha uzun ömürlü olacağına dair bilgi edindim.
Ben de en uygun şekilde hem RTX 4060'lı hem de DDR5 bir sistem aradım. En uygun bu sistemi buldum. (ekran kartında NVIDIA'ya ve ASUS, Palit markalarına daha sıcak bakıyorum)
Bu doğrultuda aklıma takılan birkaç soru var:
1 - attığım sistem iyi mi? İşlemci ve ekran kartı darboğaz yapar mı? Anakart, RAM ve PSU'su yeterli mi?
2 - işlemci soğutucusu gerekli mi? Hava ya da sıvı soğutucu fark eder mi? Aşırı bir fark yaratır mı?
3 - ekran kartı iyi midir soğutması vs.?
4 - DDR5 gerçekten gerekli mi? Performansına/sistem ömrüne ciddi bir etki yapar mı yoksa DDR4'te yeterli olur mu?
Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: