30.000 TL sistem tavsiyesi

zeldany

Decapat

Benim için önemli olan bu paranın karşılığında en iyi performansı almak ve uzun ömürlü olması. Parçalardan ve uyumundan gerçekten anlayan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Normalde 22 bin TL civarına DDR4'lü RTX 4060 sistem almaya karar vermiştim fakat biraz araştırmamın sonucunda DDR5'in daha iyi olduğu ve daha uzun ömürlü olacağına dair bilgi edindim.

Ben de en uygun şekilde hem RTX 4060'lı hem de DDR5 bir sistem aradım. En uygun bu sistemi buldum. (ekran kartında NVIDIA'ya ve ASUS, Palit markalarına daha sıcak bakıyorum)

Bu doğrultuda aklıma takılan birkaç soru var:

1 - attığım sistem iyi mi? İşlemci ve ekran kartı darboğaz yapar mı? Anakart, RAM ve PSU'su yeterli mi?
2 - işlemci soğutucusu gerekli mi? Hava ya da sıvı soğutucu fark eder mi? Aşırı bir fark yaratır mı?
3 - ekran kartı iyi midir soğutması vs.?
4 - DDR5 gerçekten gerekli mi? Performansına/sistem ömrüne ciddi bir etki yapar mı yoksa DDR4'te yeterli olur mu?

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD sistem tercih etmez misiniz?
Ekran kartını RX7700 XT seçince 29 bin civarı oluyor. PSU'su kötü 1500-2000 civarına PSU alıp sistemdekini satarsanız 30 bine kapatırsınız.

AMD sistem tercih etmez misiniz?
Ekran kartını RX7700 XT seçince 29 bin civarı oluyor. PSU'su kötü 1500-2000 civarına PSU alıp sistemdekini satarsanız 30 bine kapatırsınız.

Nvidia'ya daha sıcak bakıyorum hocam. AMD'ye hep f/p gözüyle bakılıyor ki bence de öyle ama bu fiyatlara çıkmışken RTX 4060 tercih ederim. Önerin için teşekkür ederim.

AMD'ye güçsüz demiyorum hocam ama 1080p kullanacağım. Peki hocam RTX'in özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de 7700 XT soğutması falan iyi midir hiç araştırmadım AMD ekran kartlarını.

Soğutma konusunda sıkıntı yaşamazsınız. NVIDIA DLSS tarafında öne geçiyor ama 4060 7700XT karşılaştırmasında açık ara 7700XT alır.

AMD'ye güçsüz demiyorum hocam ama 1080p kullanacağım. Peki hocam RTX'in özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir de 7700 XT soğutması falan iyi midir hiç araştırmadım AMD ekran kartlarını.

RTX gereksiz bir şey olduğunu düşünüyorum ben hem FPS'i düşürüyor ve sadece yansıma görmek için o kadar para vermek saçma bence.

7700 XT alabilirsiniz daha iyi.

RTX gereksiz bir şey olduğunu düşünüyorum ben hem FPS'i düşürüyor ve sadece yansıma görmek için o kadar para vermek saçma bence.

7700 XT alabilirsiniz daha iyi.

Oyun testlerinde aksine bazı özellikleri açtığı zaman FPS artışı oluyor. Ayrıca aşırı FPS takıntım yok neticede 4060'dan bahsediyoruz. Yine de teşekkürler tavsiye için.

Peki anlıyorsan eğer bu sistemde ki diğer parçalar hakkında bilgi verir misin?

Peki anlıyorsan eğer bu sistemde ki diğer parçalar hakkında bilgi verir misin?

RAM'ler, kasa ve güç kaynağı kötü. Intel önermiyorum. AM5 soket alabilirsiniz. İleride çıkacak işlemcileride takabilirsiniz. Intel alırsanız en fazla 14900k takabilirsiniz. Onda da zaten sorun çıkarma ihtimali var.
Ekran kartı 4060 Ti seçtim ama bütçe yeterse 7700XT ile değiştirilebilir.

31.278 TL.

Hazır sistem illa Intel alınacaksa...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı