30.000 TL Yazılım ve siber güvenlik için laptop önerisi

AhmetBirkan

Hectopat
Merhaba, 30k bütçem var. Yazılım ve siber güvenlik için bir cihaz arıyorum. Vatan Bilgisayar, MediaMarkt, Teknosa gibi mağazası olan bir yerden alışveriş yapmak istiyorlar o yüzden bu 3 şirkette satılan bir cihaz önerirseniz çok sevinirim.

Ayrıca bu fiyata sizce Apple M2 Air MacBook mu almalıyım yoksa Windows bir cihaz mı? Mac alırsam eğer sanal makinede Windows çalıştırmam gerekebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır oyun yok sadece iş için kullanılacak. Linux'u neden eliyoruz ki sanal makine üzerinde çalıştırabiliriz?

Siber guvenlik icin calisacagin kisimlarin ana odagi Linux olacak zaten. Linux'da calisacagin icin Mac'e bosuna o kadar para vermene gerek yok. Ayrica M serisi islemciler halen sanal makine ile diger isletim sistemlerini calistirirken tam randiman vermiyor. Ben sana sahsen Huawei MateBook 16S oneririm.

Siber guvenlik icin calisacagin kisimlarin ana odagi Linux olacak zaten. Linux'da calisacagin icin Mac'e bosuna o kadar para vermene gerek yok. Ayrica M serisi islemciler halen sanal makine ile diger isletim sistemlerini calistirirken tam randiman vermiyor. Ben sana sahsen Huawei MateBook 16S oneririm.
Ama büyük çoğunlukla yazılım geliştireceğiz. Zaten Linux çok performans istemiyor. Bu k nadir sorun olur mu ki?

Ama büyük çoğunlukla yazılım geliştireceğiz. Zaten Linux çok performans istemiyor. Bu k nadir sorun olur mu ki?

Performansin yani sira kasa kalitesi, ekran, ses vs. genel anlamda iyi bir cihaz istiyorsan 16S onermistim yoksa MateBook D16 da alabilirsin 12. nesil islemcili. Paran da cebinde kalir.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Peki sanal makine calistirmayacak olsaydık o zaman ne önerirdiniz?

Ana isin Linux ile oldugu icin zaten Linux yukleyebilecegin bir makine onerdim. Windows cihazlarin pek cogu ,spesifik olarak belirli donanimlari ayirirsak, zaten Linux ile uyumludur. Direkt yukleyebilirsin yani sanal makine olmadan. Cihazi ikiye bolup bir kismini Linux'a ayiriyorsun. Sanal makineyle ugrasmiyorsun. Sen siber guvenlik ile ugrasacagin zaman bilgisayari Linux ile boot edebilirsin yani. Param de cebimde kalsin diyorsan dedigim gibi 12. nesil Intel islemcili Huawei MateBook D16 onerebilirim.

Ana isin Linux ile oldugu icin zaten Linux yukleyebilecegin bir makine onerdim. Windows cihazlarin pek cogu ,spesifik olarak belirli donanimlari ayirirsak, zaten Linux ile uyumludur. Direkt yukleyebilirsin yani sanal makine olmadan. Cihazi ikiye bolup bir kismini Linux'a ayiriyorsun. Sanal makineyle ugrasmiyorsun. Sen siber guvenlik ile ugrasacagin zaman bilgisayari Linux ile boot edebilirsin yani. Param de cebimde kalsin diyorsan dedigim gibi 12. nesil Intel islemcili Huawei MateBook D16 onerebilirim.
Matebook 16s baktım gou yok hocam. Harici gpu'su olmayan cihaza bu parayı vermeyi mantıklı bulmadım. Her zaman sanal makinede çalışmalı ana sistem olarak açamayızyiz program geliştiriyoruz çünkü.

Vatanda 32k hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı