30.000 TL'ye Laptop Önerisi

Bütçe
30000
@can_ercan Hocam ben attığınız cihazın ryzen 7 5800h modelini satın alıp iade ettim. iade sebebim ölü piksel çıkmasıydı fakat 1 gün deneyimledim pekte içime sinmedi. sizede almadan önce aktarayım dedim. Öncelikle laptop'un kendisi zaten ağır ve büyük birde adaptörüyle birlikte taşınabilirliği zor kılıyor.
Oyun pek önemli değil demişsiniz yine not geçeyim, 2k için 3060 oyunlarda pek yeterli değil fakat 1080p monitör bağlarım vs derseniz pek sıkıntı olmaz.
Ekran gerçekten güzel fakat ışık sızmalarıda mevcuttu sonuçta ips. Fakat abartıldığı kadarda iyi değil, macbook düzeyi beklememek lazım.
Fanlar bazen boştayken bile çalışabiliyor, youtube da aratırsanız görebilirsiniz.
En önemlisi işlemcisi biraz eski kalıyor, i7 deyip geçmemek lazım.
Bu bütçe için bence alınabilir, çünkü her laptopun sıkıntıları var. Ben iade ettiğimden beridir laptop bakıyorum daha içime sineni bulamadım. Ekrandan feragat edip donanım olarak daha güçlü cihaz isterseniz tuf gaming a15 rtx 4060 modeline de yönelebilirsiniz.
Deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkür ederim hocam, teknoloji şans işi biraz kötü olmuş yaşadığınız olay. Aldıktan sonra tüm testleri yapar memnun kalmazsam iade ederim diye düşünüyorum. 2k ekran için yorumum oyun oynarken 1080'e düşürür, photoshop & render gibi işler için geri yükseltirim diye düşündüm

Keşke şu yeni Legion serileri ülkemize uygun bir fiyatla gelseydi de bir pc alırken bu kadar düşünmeseydim, şuanda aklıma başka yatan bir model yok maalesef. Dediğiniz gibi ekrandan feragat etmeyi düşünürsem bu bütçeye 2. seçeneğim kesinlikle Asus Tuf A15.

@acılıgong @Düşün ve Bul hocam sizleri bilgili buldum, etiketleyerek rahatsız ediyorsam kusura bakmayın öncelikle

Aklımda konuya eklediğim Trendyol'da satılan ilk Legion var. Belirttiğim ihtiyaçlara ve bütçeme göre alabileceğim en iyisi bu mudur sizce, yardımcı olabilir misiniz

Son düzenleme:
Deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkür ederim hocam, teknoloji şans işi biraz kötü olmuş yaşadığınız olay. Aldıktan sonra tüm testleri yapar memnun kalmazsam iade ederim diye düşünüyorum. 2k ekran için yorumum oyun oynarken 1080'e düşürür, photoshop & render gibi işler için geri yükseltirim diye düşündüm

Keşke şu yeni Legion serileri ülkemize uygun bir fiyatla gelseydi de bir pc alırken bu kadar düşünmeseydim, şuanda aklıma başka yatan bir model yok maalesef. Dediğiniz gibi ekrandan feragat etmeyi düşünürsem bu bütçeye 2. seçeneğim kesinlikle Asus Tuf A15.

@acılıgong @Düşün ve Bul hocam sizleri bilgili buldum, etiketleyerek rahatsız ediyorsam kusura bakmayın öncelikle

Aklımda konuya eklediğim Trendyol'da satılan ilk Legion var. Belirttiğim ihtiyaçlara ve bütçeme göre alabileceğim en iyisi bu mudur sizce, yardımcı olabilir misiniz
O fiyata ne 11th işlemci alınır ne de 3060 alınır, Legion kalitesinde olmasa da Tuf 4060 alabilirsiniz, aradaki performans farkı kalite farkını kapatır bence.

O fiyata ne 11th işlemci alınır ne de 3060 alınır, Legion kalitesinde olmasa da Tuf 4060 alabilirsiniz, aradaki performans farkı kalite farkını kapatır bence.
Kalite ve performans farkından ziyade ekran renk doğruluk oranı yüksek olup diğer özellikleriyle dengelenmiş bir laptop arıyorum ondan bu model ile kısıtlamıştım kendimi. Dediğiniz modelde gündüz vaktinde bile maaelesef ekranda ışık sızmaları mevcut ve forumdada bir iki konuda bundan bahsedip iade edenler olmuş bu modelden uzaklaştıran bir sorun oldu benim için

@can_ercan Merhabalar can bey benzer arayışlarımız bulunuyor bugün konunuzuda takibe almıştım 30.000 bütçe ile hangi laptopu almaya karar verdiniz acaba? Ben acer nitro 5 alacağım 12700h + 3060 6GB ekran kartı olan modelden extra olarak bu cihaz 140W ve mux var sizin kafanızda şekillenen bir şey var mı acaba merak ettim

@can_ercan Merhabalar can bey benzer arayışlarımız bulunuyor bugün konunuzuda takibe almıştım 30.000 bütçe ile hangi laptopu almaya karar verdiniz acaba? Ben acer nitro 5 alacağım 12700h + 3060 6GB ekran kartı olan modelden extra olarak bu cihaz 140W ve mux var sizin kafanızda şekillenen bir şey var mı acaba merak ettim
Selam hocam, ben laptopta ekran kalitesi de aradığım için aşağıdaki modele sıcak bakıyorum:

Ancak eğer renk doğruluğu konusunda ekrandan feraget edecek olursam aşağıdaki Excalibur G870 hakkında da oldukça olumlu yorumlar var:

Ama eksileri de varmış tabii onlarda aşağıdaki konuda +'larıyla beraber belirtilmiş:

Ancak yinede ben Legion kalitesinden şaşmak istemiyorum, bu yüzden ilk attığım modeli veya bütçe arttırmayı kafaya koyarsam yurtdışından aşağıdaki modeli almayı düşünüyorum ancak aradaki 8k fark az değil:

Yorumlarımda da dediğim gibi full oyun odaklı değil herşeyin dengelendiği, kronik sıkıntılar çıkarmayacak ve üzmeyecek marka bir laptop arayışındaydım, bu yüzden Legion - Rog Strix ve Omen serilerine bakıyordum. Aralarında kalite & fiyat/performans olduğu için Legion serisi kafama yattı benim

Selam hocam, ben laptopta ekran kalitesi de aradığım için aşağıdaki modele sıcak bakıyorum:

Ancak eğer renk doğruluğu konusunda ekrandan feraget edecek olursam aşağıdaki Excalibur G870 hakkında da oldukça olumlu yorumlar var:

Ama eksileri de varmış tabii onlarda aşağıdaki konuda +'larıyla beraber belirtilmiş:

Ancak yinede ben Legion kalitesinden şaşmak istemiyorum, bu yüzden ilk attığım modeli veya bütçe arttırmayı kafaya koyarsam yurtdışından aşağıdaki modeli almayı düşünüyorum ancak aradaki 8k fark az değil:

Yorumlarımda da dediğim gibi full oyun odaklı değil herşeyin dengelendiği, kronik sıkıntılar çıkarmayacak ve üzmeyecek marka bir laptop arayışındaydım, bu yüzden Legion - Rog Strix ve Omen serilerine bakıyordum. Aralarında kalite & fiyat/performans olduğu için Legion serisi kafama yattı benim
Fikirlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim benim kriterim i7 12700h + 6GB ekran kartı istiyorum muhtemelen evdeyken bir monitore bağlayacağım dışardaykende daha nadir kullanacağım bu yüzden ekran kalitesinden taviz verebilirim. Önerileriniz ve fikirlerinizi belirttiğiniz için tekrar teşekkürler iyi günler 🙏

Ancak yine de ben Legion kalitesinden şaşmak istemiyorum, bu yüzden ilk attığım modeli veya bütçe arttırmayı kafaya koyarsam yurt dışından aşağıdaki modeli almayı düşünüyorum ancak aradaki 8K fark az değil:

Yorumlarımda da dediğim gibi Full oyun odaklı değil her şeyin dengelendiği, kronik sıkıntılar çıkarmayacak ve üzmeyecek marka bir laptop arayışındaydım, bu yüzden Legion - ROG STRIX ve Omen serilerine bakıyordum. Aralarında kalite & fiyat/performans olduğu için Legion serisi kafama yattı benim.

Hocam bende sizin gibi bir laptop arayışı içerisindeyim bu laptopa karar kıldım son olarak sizce nasıldır
Amazon.com.tr (Excalibur da güzel duruyor ama 5 bin daha koyup daha iyisi alınabilir bence)

Hocam bende sizin gibi bir laptop arayışı içerisindeyim bu laptopa karar kıldım son olarak sizce nasıldır
Amazon.com.tr (Excalibur da güzel duruyor ama 5 bin daha koyup daha iyisi alınabilir bence)
Alınır hocam Ideapad serisi üzmez, Legion serisi ile farkları genelde ekrandan ve birazcık da ekran kartı watt'ından kısıp işlemciyi bir tık yüksek koyuyorlar bunlar ve kasa dışında tıpatıp aynılar diyebilirim kesinlikle üzmez

Hatta incehesap'ta şuan daha ucuzmuş, sayfayı aşağı kaydırınca da Donanım Arşivi'nin bizzat incelediği bir modelmiş onu da izleyerek karar verebilirsiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı