30 bin liraya sistem toplama önerisi

Bütçe
30000

lordhayki

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yine yılın dışarıdansa evde daha uzun süre geçirdiğimiz dönemi geldi ve bilgisayara ne yapabilirim soruları kafamda dönmeye başladı.
Aslında aklımda GTA VI çıkana kadar bekleyip sıfırdan bir sistem toplamak vardı ama son dönemde ki birkaç oyunda grafikleri kısmam gerekmesi hatta FPS değerlerinin ciddi düşmesi ve en önemlisi AutoCAD'de bazı anlarda (3D çalışırken özellikle) sıkıntı yaşamam acaba zamanı geldi mi sorusunu bana sordurdu.
Birkaç seçenek arasında gidip geliyorum açıkçası.
  • 5000 serisini bekleyip giriş seviyesi de olsa 5060 vs yeni seriye geçme (Mart ayı gibi gelecek deniyordu en son - PSU'm yeterli olacak mı bilmiyorum-Mart'a kadar çok süre var)
  • Şimdi ekran kartını güncelleme (model önerilerine açığım-4060 Ti 4070 gibi)
  • Parayı bir kenara ayırıp yıl sonuna doğru DDR5 ve 5080 üzerinden yeni bir kasa toplama.
  • Anakart, işlemci, RAM alıp yeni nesile geçme ve yıl sonunda ekran kartı alma( buna da bütçem yeterli olur mu bilemedim)
Sektöre bu yıl biraz uzak kaldığım için son durumları pek bilmiyorum kendi düşüncelerim dışında ki her türlü öneriye de açığım. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Sistem

MSI GTX 1660 Ti Armor 6C 192 bit GDDR 6 GB GPU.
AMD Ryzen 5 5500 CPU.
MSI B450M Pro- M.2 Max motherboard.
Thermaltake Versa J24 RGB case (650W PSU)
Kingston 4 TB NV2 SNV2S/4000G M.2 SSD.
Seagate 1TB Barracuda 7200RPM HDD.
Adata 240GB SU630 SATA SSD.
G.Skill G.Skill Ripjaws V DDR4-3600MHz CL18 2x16 GB RAM.
MSI G321Q 31.5" 170Hz 1ms WQHD Adaptive Sync IPS Gaming monitor.
MSI Optix G271 144Hz 1ms 27" monitor.
ASUS VC239 monitor.

Bu arada sayın moderatör başlığımı değiştirmişsiniz ama benim amacım 30 bin liraya sistem toplamak değil…

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı