30 bin TL'lik uzun ömürlü sistem için ekran kartı mı platform mu?

Glock

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar hazır sistem alacağım, aklımda 2 senaryo var hangisi daha mantıklı olur uzun vade için?

1. Ekran kartı iyi olan ve geri kalan parçaları düşük olan sistem, yani yükseltme yapılamayacak örneğin 4070 / 7800XT + 5600 + 16 RAM gibi, (4070 5600'de bugün darboğaz yapar ancak ileride yapacağını sanmıyorum, oyunlar zorlaşacağı için), tabii bu sistemi güncelleme şansımız yok çünkü zaten sınırında.

2. 7500F ile AM5'e geçip 32 GB RAM takıp 4060 Ti gibi daha düşük ekran kartlı bir sistem ile ileride işlemci ve ekran kartı güncelleyerek ömrünü uzatmak.
Yani örneğin ileride Ryzen 5 9600 takıp yanına RTX 5060-5070 ekran kartı ile devam edip sıfırdan yeni sistem alma masrafından kurtulurum diye düşünüyorum.

Hangisi daha mantıklı olacaktır uzun sürede daha uygun olması açısından? Bu arada bütçem 35k kadar, mümkünse 30k civarında olması lazım, 35k cidden sınır ve şubat sonu gibi alacağımı düşünüyorum.

AM5 4060 Ti en mantıklısı.

Bulabilirseniz iyi parçalardan oluşan RX 7700 XT sistem de olabilir 4060 Ti yerine.

İki senaryoda gayet iyi ama uğraşmak istemiyorsanız birincisini daha uzun vadeli olsun diyorsanız ikincisini uygulayın derim.

Benzeri ikilemde kalarak bu sistemi aldım. İleride ekran kartını yükseltmek daha az maliyetli ve uğraştırıcı olacak.

Şahsen ben de 2. seçeneği seçerdim. İleride karşınıza ekran kartı ya da işlemci olarak bir kampanya çıksa ilk sistemin aksine 2. Sistemde hemen değişim yapabilirsiniz.

Tamda bu sistemi almayı planlıyorum ramleri 32 yaparak, umarım şubat sonu-mart başına kadar çok fazla zamlanmaz.

Tamamdır 2. senaryo en mantıklısı gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…