13th Patronus
Megapat
Arkadaşlar merhaba, oyun oynamak amaçlı masaüstü bilgisayar almak istiyorum. Daha önce masaüstü kullanmadığım için masaüstü konusunda bilgi sahibi değilim. Masaüstü bir sistem için gerekli bileşenler: Monitör, hazır kasa, klavye ve mouse değil mi? Bu bileşenler dışında ek bir parça/bileşene ihtiyaç var mıdır? 30 bin TL ayırdım bilgisayar almak için yalnız monitörü de bu fiyata dahil olarak almak istiyorum. 30 bin TL'ye (32'ye çıkabilirim maksimum ama 30 bin olması benim için daha iyi) hazır kasa ve monitör alabilir miyim? Bilgisayarı ileride de yükseltmek istiyorum bunun için anakartı iyi seçmem gerekiyormuş sanırım. İstediğim özellikler ise 16 GB RAM, mümkünse 1 TB SSD, RTX 4060 ekran kartı. Bu 3 kriteri taşıması ve ileride upgrade etmeye uygun bir kasa arıyorum. Monitör konusunda yeterli bilgi sahibi değilim onun için kriterim yok sadece TN panel olmasın. Normalde bu fiyata laptop almayı düşünüyordum fakat ilerleyen yıllarda yükseltmesi sıkıntı olduğu için ayrıca aynı bütçede masaüstü daha sağlıklı olacağı için masaüstünde karar kıldım. Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.