30 bin TL'ye hazır kasa ve monitör tavsiyesi

13th Patronus

Megapat
Arkadaşlar merhaba, oyun oynamak amaçlı masaüstü bilgisayar almak istiyorum. Daha önce masaüstü kullanmadığım için masaüstü konusunda bilgi sahibi değilim. Masaüstü bir sistem için gerekli bileşenler: Monitör, hazır kasa, klavye ve mouse değil mi? Bu bileşenler dışında ek bir parça/bileşene ihtiyaç var mıdır? 30 bin TL ayırdım bilgisayar almak için yalnız monitörü de bu fiyata dahil olarak almak istiyorum. 30 bin TL'ye (32'ye çıkabilirim maksimum ama 30 bin olması benim için daha iyi) hazır kasa ve monitör alabilir miyim? Bilgisayarı ileride de yükseltmek istiyorum bunun için anakartı iyi seçmem gerekiyormuş sanırım. İstediğim özellikler ise 16 GB RAM, mümkünse 1 TB SSD, RTX 4060 ekran kartı. Bu 3 kriteri taşıması ve ileride upgrade etmeye uygun bir kasa arıyorum. Monitör konusunda yeterli bilgi sahibi değilim onun için kriterim yok sadece TN panel olmasın. Normalde bu fiyata laptop almayı düşünüyordum fakat ilerleyen yıllarda yükseltmesi sıkıntı olduğu için ayrıca aynı bütçede masaüstü daha sağlıklı olacağı için masaüstünde karar kıldım. Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Kasa işlemciyi 5600 veya üstü yapman iyi olacaktır
2k monitör
Ben olsam bu tarz bir sistem alırdım, daha iyi sistemler olabilir ancak aklıma ilk bu ikili geldi.
Kasa fena değilde bu sisteme 2k Monitör alınmaz. Düşük kalır sistem.

Onun yerine SUNRISE-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4060 1-Click OC 2X V2 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar

Bu AM5 sistemi alın.

Monitör olarakta

Kasa fena değilde bu sisteme 2k Monitör alınmaz. Düşük kalır sistem.

Onun yerine SUNRISE-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4060 1-Click OC 2X V2 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar

Bu AM5 sistemi alın.

Monitör olarakta

4060 kullanan arkadaşlarım 2k ya geçince çok fazla düşüş yaşamadıkları için 2k uygun olur diye önerdim, sizin attığınızda gayet iyi.

4060 kullanan arkadaşlarım 2k ya geçince çok fazla düşüş yaşamadıkları için 2k uygun olur diye önerdim, sizin attığınızda gayet iyi.
DLSS ile kurtarır ama 4060 2k kartı değil hocam, uzun vadede sıkıntı yaratır. Sistemi AM5 olarak güncel tutmak daha mantıklı.

Cevaplarınız için teşekkür ederim, 1920x1080 yeterli benim için. Acaba bu hazır kasa atmış olduğunuz siteye mi özel sadece (taksit imkanı sınırlı da bu sitede)? Bunun dışında ek bir şeye gerek yok değil mi yani fan vb. gibi bir şeye ihtiyaç var mı?

Cevaplarınız için teşekkür ederim, 1920x1080 yeterli benim için. Acaba bu hazır kasa atmış olduğunuz siteye mi özel sadece (taksit imkanı sınırlı da bu sitede)? Bunun dışında ek bir şeye gerek yok değil mi yani fan vb. gibi bir şeye ihtiyaç var mı?

Başka sitelerde benzer sistemler bulabilirsin.

Benzer sitelerde benzer sistemleri bulabilirsin ancak muhtemelen onlarda Max 12 ay taksit imkanı sunacaktır, 24ay taksit sunan site varsa bende görmek isterim.

Başka sitelerde benzer sistemler bulabilirsin.

Benzer sitelerde benzer sistemleri bulabilirsin ancak muhtemelen onlarda Max 12 ay taksit imkanı sunacaktır, 24ay taksit sunan site varsa bende görmek isterim.
Hocam şöyle hazırda param var ama taksitle almak daha mantıklı bu devirde, faizde parayı bekletiyorum çünkü. 6 ay olması kafi benim için de burada sadece Worldcard için taksit var bende de Axess var.

Hocam şöyle hazırda param var ama taksitle almak daha mantıklı bu devirde, faizde parayı bekletiyorum çünkü. 6 ay olması kafi benim için de burada sadece Worldcard için taksit var bende de Axess var.

Axess içinde taksit seçeneği var aslında, gözünüzden mi kaçtı acaba.

Axess içinde taksit seçeneği var aslında, gözünüzden mi kaçtı acaba.
Hocam vade farkı var bayağı ondan dolayı yani sadece Worldcard için peşin fiyatına taksit imkanı getirilmesi ilginç geldi. Bunun dışında fan almam gerekiyor mu ekstra ya da başka bir şey, bilginiz var mı?

Arkadaşlar dün bayağı bir araştırma yaptım. Bunun sonucunda AM5 sistemlerin AM4'e kıyasla pahalı olduğunu ama ileriye dönük yatırım olduğunu öğrendim fakat daha sonrasında oyuncu profilimi ve beklentilerimi göz önüne aldığımda AM5 sisteme ne kadar ihtiyacım olduğu konusunda şüpheye düştüm. Mevcut olarak oynamayı planladığım oyunlar açık dünya (RDR 2), rol yapma oyunları (Witcher 3), zengin hikayeli/birden fazla sonlu oyunlar (Detroit, Heavy Rain vb.), strateji/ gizlilik oyunları, bulmaca/puzzle tarzında oyunlar. Bunun dışında rekabetçi FPS oyunları oynamıyorum, hikayeli FPS oyunları (BioShock gibi) tercih ediyorum FPS oynamak istersem. Bu vermiş olduğum bilgiler ışığında, anlamış olduğunuz üzere üst düzey bir gamer değilim; genel olarak herhangi bir oyunu (ileride çıkacak veya şu andaki) orta kalitede akıcı bir şekilde 1080p oynamak benim için yeterli. Bunun sonucunda da 3 tane sistem kafamı karıştırdı.
SUNRISE-7500F / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX GeForce RTX 4060 1-Click OC 2X V2 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar
Atmış olduğum bu modellerin elma ile armut olduğunu biliyorum fakat oynamış olduğum oyunlarda ekran kartı mı işlemci mi önemli bunu bilmiyorum. AMD işlemcilerin çok ısındığını özellikle Ryzen 5 7500F için en azından kule tipi soğutucu alınması gerektiği bilgisini öğrendim ki montajdan anlamadığım için bu da benim için bir dert oldu. İntel için bu tarz bir yazıyla karşılaşmadım. Sonuç olarak bu 3 sistemden 3'üne de bütçem yetiyor ama f/p ve oyuncu profilimi de dikkate alırsam hangisini seçeceğim konusunda kararsız kaldım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı