30 bin TL'ye kadar oyun için sistem önerisi

Bütçe
30000
7700X'e düşerek 0 6700XT veya gene 2. EL düşünülürse 6900XT alabilirsiniz.

AMD önermiyorum hocam.

@BeecoV bütçenize 4-5 k eklerseniz 4060 Ti yerine 4070 çıkın. Ya da 2.el RX6900TX düşünebilirsiniz. Ama dediğim gibi önermiyorum AMD.
6000 ve 7000 serisi Driver olarak eskisi gibi sorunlu değiller. Tabiki işin yazılım desteği kısmında Nvidia önde ama sonuçta 500 serisi almıyor arkadaş 5000 serisi itibariyla Driver olarak çok fazla yol katetti AMD ben kendim olsam 0 4060Tİ almak yerine 2.EL temiz 6900XT alırdım. İnsanlara da öneriyorum. Alabiliyorsan 2. EL 3080Tİ veya 6900XT her türlü 0 4060Tİ almaktan daha mantıklı.

AMD önermiyorum hocam.

@BeecoV bütçenize 4-5 k eklerseniz 4060 Ti yerine 4070 çıkın. Ya da 2.el RX6900TX düşünebilirsiniz. Ama dediğim gibi önermiyorum AMD.
Ekleyebilirim. İşlemci kısmında 4070'e Ryzen 5 yeterli mi? Anakart seçiminde nelere dikkat ediliyor? PSU dahil olan kasalar mantıklı mı ve en az kaç W olmalı? Yazılımcıyım ben, donanımdan çok anlamadığımdan soru yağmuruna tuttum

Sorun değil hocam genellikle her markanın kasa ile gelen Psu'ları önermiyoruz ama Deepcool-XPG gibi biraz daha bilinen markalarda tabi ayrı psu almak daha avantajlı ama hem daha ucuz olduğu hemde sistemi patlatmayacağı için bütçeden kısmak için öneriyoruz. Alınacak karta oranla da güç kaynağı öneriyoruz. Önerilen 800 watt güç kaynağı ise 750 altına düşülmesini tavsiye etmeyiz. İşlemci gücü olarak da 7000 serisi işlemciler şuan baya güçlüler ki 7700X gerçekten aşırı sağlam bir işlemci 4070'i beslemeyi bırakın 4080-4090 besleyecek güçte bir işlemci.

Anakart olarak da M.2 slotu sayısına yongaların ve soğutmasının kalitesine ayrıca anakartın verdiği portlara bakıyoruz. ASRock ise şu anda DeepCool gibi piyasaya yeni girmeye başladığından bayağı ucuz. DeepCool ilk Türkiye piyasasına girerken bu attığım kasayı 1700-1800 liraya veriyordu siz düşünün. ASRock şu an A620 serisinde özellikle tam fiyat performans. Ki 3500TL'ye A620 anakartlardan en ucuzlardan biri olmasına rağmen hem soğutma bloğu hem de 2 tane M.2 slotuyla mükemmel bir F/P ürünü anakartlara sahip.

Bilgiler için teşekkür ediyorum. Biraz uzatmış olabilirim konuyu fakat, bu konuda da fikrinizi alabilirim:
Hardcore bir oyuncu değilim, ara sıra oyun oynuyorum. AC Odyssey, GTA V, Fifa vs. Mevcut laptopumda 3050 ti ve i7 12th gen işlemci var. Ayrıca bir Macbook Pro PC de olduğu için iş yerinin verdiği, yazılım işlerimi ve gündelik takılmalarımı ondan çok rahat halledebiliyorum. Bu sebeple elimdeki laptopu satıp masaüstü dizmeye karar verdim. Bu dediğim oyunları da 140-150 fps ile değil de, 90 bandında oynayabilsem kafi. Tabi toplamışken de yeni gelecek oyunları zorlanmadan oynamak istiyorum. Konuyu açarken biraz daha sınır zorlayıcı isteklerim vardı fakat çok katı değilim. 4060 Ti, Ryzen 5 işlemci, 16-32 GB Ram ve ortalama bir anakart işimi görür diye düşünüyorum. Bu şekilde bir sistem çok kötü olmaz sanırım, sizin fikriniz nedir? Bu parçalarla bir şey toplamak istesek nasıl tekrardan uydururuz diğer bileşenleri? Teşekkürler şimdiden.

Evet görür işini RAM 16 GB yetmiyor artık ileriye dönük 32 yaparsın hocam işlemcide R5600, R5 7600 alınabilir.

Hocam bu sistemi dün abime aldık isteklerinizi karşılıyor gibi. Üstelik 3 taksit imkanı da var.

Birçok hazır sisteme göre kismen daha kaliteli bir kasa ve Psu mevcut

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…