30 bin TL'ye PC toplama

Bütçe
30 bin 35 bin arası

EmirkaanBulat

Kilopat
Daha fazla  
30-35 bin TL arası PC toplayacağım önerileriniz nelerdir?
Ben Ryzen 5 7500F RTX4060 bantlarında bir şeyler toplamayı düşünüyorum.
Eskiden 1-2 kere PC toplamıştım bunu da kendim toplamayı düşünüyorum. Hazır sistemleri demonte olarak almak mantıklı mıdır sizce?
İtopya'da hazır sistemler var 30 bin civarında istediğim özelliklerde İtopya'dan alsam mantıklı olur mu?
Yan ekipmanlarımın hepsi tam montior vs. sadece kasa alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiden 1-2 kere PC toplamıştım bunu da kendim toplamayı düşünüyorum. Hazır sistemleri demonte olarak almak mantıklı mıdır sizce?
İtopya'da hazır sistemler var 30 bin civarında istediğim özelliklerde İtopya'dan alsam mantıklı olur mu?

Anladığım kadarı ile işlemci ve ekran kartı için alıyorlar. Sende alıp demonte bir şekilde kargolatırsın. Anakart RAM gibi parçaları satıp istediğin şekilde uyarlarsın. Daha makul bir sistemin olur. Gerisini bilemem artık. Sadece bir öneri :)

Şu anda sistem bakamıyorum ama 35000 TL bütçe 4060 7500F için fazla gelir. Minimum 7700XT falan almalısınız. Ya da çok uyguna bir hazır sistem bakmalısınız. Ayrıca demonte ya da montajlı almanızın çok bir önemi yok. Eğer kablo düzenleme takıntız falan yoksa montajlı şekilde alın derim.

Şu anda sistem bakamıyorum ama 35000 TL bütçe 4060 7500F için fazla gelir. Minimum 7700XT falan almalısınız. Ya da çok uyguna bir hazır sistem bakmalısınız. Ayrıca demonte ya da montajlı almanızın çok bir önemi yok. Eğer kablo düzenleme takıntız falan yoksa montajlı şekilde alın derim.

Kargolarken parça çıkması veya hasar görmesi gibi sıkıntılar olmaz mı öyle? Bende PC almayı düşünüyorum. 7700XT, NVIDIA'da hangi karta denk? Konu sahibi ile aynı şekilde PC'ler istiyoruz.

AMD kartlarda yazılımsal çok sıkıntı oluyor diyorlar bu konuda ne düşünüyorsun.

Hocam ileride kendim kafama göre upgrade vs. bir şeyler yapabilirim o yüzden kendim toplamak istiyorum her yerini nasıl yaptığımı nasıl taktığımı bilmem lazim.

AMD kartlarda yazılımsal çok sıkıntı oluyor diyorlar bu konuda ne düşünüyorsun.

Ben 5000 serisinde bile karşılaşmıyordum. 6000 serisinde bu driver olayı tamamen çözüldü ama bazı insanlar hala 7000 serisinde bile böyle problem olduğunu iddia ediyorlar. 7700XT'yi uzun süre kullandım ve hiç sorun yaşamadım.

1.sistem
2.sistem
(7700XT ve PSU FSP seçilmiş hali)
Hangisi tercih edilmeli? 2 sisteme de soğutma gerekli mi?

1.sistem
2.sistem
(7700XT ve PSU FSP seçilmiş hali)
Hangisi tercih edilmeli? 2 sisteme de soğutma gerekli mi?

Tabii ki de ikincisi. Ve evet iki sisteme de hava soğutma gerekli. Ama çok üst düzey bir şeye gerek yok. Phantom Spirit'ya da Assassin spirit yeterli olacaktır.

Tabii ki de ikincisi. Ve evet iki sisteme de hava soğutma gerekli. Ama çok üst düzey bir şeye gerek yok. Phantom Spirit'ya da Assassin spirit yeterli olacaktır.
Ayrıca everest kasa hiç güven vermedi. Onu da değiştirmek gerekir muhtemelen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı