30 yaşında BMW mi 15 yaşında Citroën mi?

Bulut58

Hectopat
Katılım
19 Mart 2019
Mesajlar
16
Babamla aylardır 2.el araba konusunda konuşuyoruz. Bütçe maksimum 65.000 borç alabiliriz ama borç olmaması tabii ki tercihimiz. Babam ne kadar yeni o kadar iyi diye düşünerek citròen C4 2005-2009 istiyor ama en ucuzu 82.000₺, ben de kaç yaşında olursa olsun BMW kalitedir, sağlamdır diye düşünerek BMW 3 serisi E36 1991-1999 istiyorum. Eli ayağı düzgün, sorunsuz bir E36 ise 60.000₺'den başlıyor. Hangisini almak daha mantıklı olur? Citròen alırsak 17.000 lira vadeli kredi almamız gerekecek ve geri ödemesi 22.000₺ ye falan gelecek. Onu da ödememiz en az 2 yıl sürüyor.
 
İkisi de mantıkli değil alınacak arabalar değil.
Masrafı az olsun ekonomik bir şekilde gidelim sorun çıkarmasın dersen Fiat Linea bakın.
Km yaş takıntısı yoksa Bora bakın zamanının efsane arabalarından.
 
Bana kalırsa citroen derim ne kadar yeni o kadar iyi mantığı tabii ki satışta çok önemli ayrıca bmw bakım masrafları çok fazla özellikle 30 yaşında bir araç kolay kolay sanayiden çıkmaz, cebinizi çok rahatsız eder.
 
'BMW'ye ilk sahibi biner, sonraki sahiplerine de BMW biner.' diye bir söz duymuştum. O yaşlarda bir BMW hiç mantıklı değil. Ford, Toyota, Honda, Renault, Hyundai gibi piyasası hızlı, parça ve bakımda sıkıntı çıkarmayacak markalara bakabilirsiniz. Volvo da pek mantıklı gelmiyor. Zira ustasını ve parçasını bulmada sıkıntı yaşayabilirsiniz.
 
60K'ya sorunuz E36 bulmanı imkansız çünkü:

E36 serisinin yaşı itibariyle ciddi paslanma sorunu olacaktır ve bunu yapacak usta bulmak zor. Paranız olsa bile zor. Ustalarımız iş beğenmez.

Özellikle taban sacı ve alt kısımda pütüründen ötürü sağlam gözüken ek kısımlar çürümüş oluyor. 1 tornavida darbesiyle denilip geçiliyor.

Kasası paslanmamış ve sağlam bir E36 ortalama 130-150K bandına gidiyor. Yapmayın etmeyin. Bir hevesle başınıza dert almayın. 30 kez düşünüp öyle karar verin.

15 yaşında Citroen için diyeceğim tek şey elektrik aksamı kurcalanmamış olsun. Bu meretlerin elektrikle alakalı arızaları saç baş yolduruyor. Aslında bunun ana nedeni işinin kötü yapan usta ve bilinçsiz kullanıcı oluyor.
 
Boyası var değişeni yok. Çok temiz geldi bu fiyata. Bence bu araba daha mantıklı olabilir. Tabii Hatay'da.
3-4 ay önce 70 bin liraya E39 vardı onu almayı düşünüyorduk. Bu biraz fazla eski. Babamın dünyada araba kalmasa bile bu arabadan almayacağından eminim. Ben her kasa BMW'yi severim ama babam pek öyle değil.
 
BMW 2 yaşında bile olsa sıkıntı hocam. Çok sıkıntı çıkarıyor BMW araçlar.
Bahsettiğiniz 2 yaşındaki sıkıntılı BMW ler Kızıl Turbo dediğimiz turbonun alev topuna dönmesi olayının birkaç kez yaşanmış olduğu 318i F30'lar. Yol tutuşu çok kötü olduğu için sahipleri her virajda yanlıyor ve araba tamamen stock 1.6 litrelik bir motora sahip olduğu için turboya haddinden fazla yük biniyor ve turbo aşırı ısınıyor. Hal böyle olunca da turbo erimeye yakın bir sıcaklığa geliyor ve görevini yitirmeye başlıyor.
BMW 2 yaşında bile olsa sıkıntı hocam. Çok sıkıntı çıkarıyor BMW araçlar.
BMW en sorunsuz araç üreticilerinde ilk 3 e girer. Fakat araç sahipleri kullanmayı bilmeyince tabi ki sorunlar çıkabiliyor. Ben 12 yaşından beri araç piyasasını takip ediyorum bunu diyen ilk kişi sizsiniz
 

Geri
Yukarı