30 yaşında hangi 2 yıllık bölüm okunabilir?

Eline para geçtiğinde ailesi ile akşamları çekirdek çitleyecek kadar para kazansın yeter.

Ağabeyim 30 yaşına 29 Mayıs'ta giriyor, polisliğe başvurabilir mi?

30 yaşında değil hala başvurabilir sanırım. Şartlarda resmiyen 30 yaşında olması gerektiği yazıyor o daha 29.
 
Polislikte para yok. Tavsiyem avukat olsun.


Okurken öğrenirsin zaten :)
Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor 2 yıl dediğiniz şey. Hukuk dışında çoğu bölümde kendinize bir şey katmadığınız müddetçe mezunluğunuzda iş bulmanız zor.

Adam 30 yaşında, son girdiği üniversite sınavı veya son gördüğü lise eğitiminin üzerinden tahminen 12 yıl geçmiş. LYS'de neredeyse toplama çıkarma sorulduğu yıllardan, o senelerde çıkan soruların basitliğinden kazanım testlerine bile eklenmediği bir eğitim döneminde sınava girip avukat olsun diyorsunuz. Bu adam bir yıllık çalışmayla 30 yaşında EA'dan sınava girip matematikte limit türev integrali kaldıracak kafadaysa helal olsun. Adamı yermek için söylemiyorum da, öyle biri olsaydı sanki bu konu da açılmazdı gibi geliyor.
 
Açıkcası benim amcam avukat. Ve cidden iyi para var. Birinin yanında çalışmıyor kendi ofisi var. Aylık ortalama kazancı 50 bin TL'nin üzerinde. Arada 100 bine de çıkıyor davalara göre değişiyor. Bu paralar için iyi avukatta olmak gerekli.
Mühendislik ve avukatlık değer kaybediyor. E-Ticaretin ve yeni nesil işletmecilik faaliyetlerinin değeri artıyor. Bakmayın işletme mezunu çok ama gerçekten teknolojiden anlayan kesim az. Bence kesinlikle değerlendirin bu dediklerimi.
 

Geri
Yukarı