300 bin TL araba önerisi

4bdulkadir

Kilopat
Katılım
29 Haziran 2016
Mesajlar
905
Makaleler
1
Çözümler
2
Yer
Yozgat
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Veteriner Teknikeri
Geçen ay 2006 model Ford focus ghia aracımızı sattık ev alacaktık fakat talihsizlik yetişemedik. Bir aydır da ev bulamayınca tekrar araç alıp beklemeye geçeceğiz. 310 bin TL bütçemiz var, LPG veya benzin araba bakıyoruz aklımda corolla 1.33 2014 kasalar ve jetta 1.2 tsı var siz ne önerirsiniz? Sedan, manuel benzinli olması öncelik. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2011 2012'leri 360 bin TL'yi geçti baya ben 175 Bin KM altlarına bakıyorum
Jetta 1.2 tsı öneririm 1.33 corolla gerçekten performansı çok çok kötü.
Ama bu paralara temiz boyasız km düşük bulmanız çok zor.
Evet ikisi de 330 340 civari var, corolla istememin sebebi daha kolay satabileceğim düşüncesi. İki model icin de maalesef kredi çekmek gerekiyor. Astralara yetiyor ama bilmiyorum nasıl araştırmak lazım.
 
2011 2012'leri 360 bin TL'yi geçti baya ben 175 Bin KM altlarına bakıyorum

Evet ikisi de 330 340 civari var, corolla istememin sebebi daha kolay satabileceğim düşüncesi. İki model icin de maalesef kredi çekmek gerekiyor. Astralara yetiyor ama bilmiyorum nasıl araştırmak lazım.
Evet Insıgnialarda KM biraz yüksek fakat belirtmek isterim ki ben daha dayanıklı bir araç kullanmadım şuana kadar. 5 yıldır sadece yağ filtre değişti hala yürüyor :D

Tabii piyasası sizin için önemliyse Astra, Coralla vb. modeller daha uygun olacaktır.
 
2011 2012'leri 360 bin TL'yi geçti baya ben 175 Bin KM altlarına bakıyorum

Evet ikisi de 330 340 civari var, corolla istememin sebebi daha kolay satabileceğim düşüncesi. İki model icin de maalesef kredi çekmek gerekiyor. Astralara yetiyor ama bilmiyorum nasıl araştırmak lazım.
Jettayı da hızlıca elinizden çıkarırsınız piyasası olan bir araç.
1.33 performans olarak zayıf tabi tüp taktırma gibi bir düşünceniz var mı bilmiyorum.
 
Mercedes W211. Tam bir uzay mekiği, teknoloji, elektronik, konfor gibi konularda mükemmel. E200 Kompressor modeli 2.0 motor, sessiz Supercharger ile 192 beygir gücünde. Biraz bütçeyi aşabilir, paket ve kilometreye göre bütçenizden daha düşük fiyatta ilanlar da var.
 
Insignia acayip bir hızda yükseldi tam baktığımda 310 civarlarına çok güzel araçlar vardı ama 340 üstüne çıktı fakat yine de takipteyim şuan para altında o yüzden acele edemiyorum yükselmesini bekliyorum. Skoda Octavia 1.4 TSI nasıldır ?
Şuanda takipte olduğum model listesi güncel;
  • Toyota Corolla 1.33 2013-2015
  • Volkswagen Jetta 1.2 TSI 2012-2014 / 1.4 TSI
  • Opel Insignia 1.6 T 2009-2012
  • Ford Focus 2012 1.6 Ti-VCT
  • Hyundai Accent Blue 2012- 1.4 CVVT / DCVVT ( Arasındaki farkı bilmiyorum. )
  • Ford Mondeo 2010 1.6

2009-2010 1.6 turbo Insignia olabilir haricinde 2011-2013 arası Civic ve Accent Blue'de düşünebilirsiniz.
Opel / Insignia / 1.6 T / Edition Elegance / 2010 İNSİGNİA 1.6 TURBO 170 KM HASARSIZ KREDİ VE SENET İMKANI sahibinden.comda - 1025268464 Yozgat'ta yaşadığım için çevre illerden almam gerekiyor bir de artık uzak şehirlere git, gel, expert yaptır 2-3 Bin TL'lere mâl olucak.
 
Son düzenleme:
Insignia performans olarak listede başı çeker. D segmentinde dedikleri yer uçağı tam olarak bu arabadır bence. Yolu da çok iyi tutar. Insignia'nın rakibi Mondeo'dur o listede. Diğerleri kendi arasında rakip. Onların rakibi Astra. Belli başlı sorunlar çıkarabilir ama arabaya bindiğinizde anlarsınız değeceğini. Piyasası orta halli diyebiliriz.

Accent Blue'yi dizel alternatifi olarak önermiştim ama bu piyasa da benzin+LPG kesinlikle ilk tercih olmalı. Benzinlisi için maalesef çok bilgim yok hakkında ama D-CVVT ve CVVT'nin farkı performans, yakıt tüketimi ama ne kadar hissediliyor çok bilgim yok. D-CVTT daha az performanslıdır ama daha az yakıt tüketimi sunar hızlanması daha iyi diye biliyorum. CVVT ise daha yüksek yakıt tüketimi ve daha yüksek performans sunar. Kasa olarak şunu söyleyeyim araba konfor, güvenlik açısından geride zaten C segment diye geçiyor ama tam karşılamıyor.

Corolla performans olarak listenin en kötüsü olabilir 1.33 motor dalga geçer gibi geliyor bana ama ülke şartlarında böyle maalesef. Pek fazla sorun çıkartmaz ama çıkarırsa parçası biraz pahalı olabilir. Piyasası gayet iyidir.

Jetta bu fiyata güzeli bulunur mu bilmiyorum. Bazılarına göre yağ eksiltme sorunu harici hiçbir arızası yok motorun pek kar bırakmadığı için 1.0 TSI oldu sonradan bu motor. Eğer bulunursa alınabilir ama 2011 üstü olsun ki Insignia'yı niye almadım diye düşündürmesin. Ülkemizdeki VW hayranlığı dolayısıyla hızlıdır piyasası.

Focus yine alınabilir bir araç. Konforu iyidir sınıfına göre ailenin boy ortalaması uzunsa arka tarafta oturanlar biraz zorlanabilir. Bir de uzun yolda içeri ses alabilir ama üzeceğini sanmam yol tutuşu gayet iyidir motor performansı da fiyatına göre tatmin eder. Bildiğim sorunu ne kadar doğru bilmiyorum ama 6 ileri ve powershift şanzımanda kronik sorunlar var sanırım siz 5 ileri düşünüyorsunuz. Bu aracında piyasası iyidir.

Mondeo hakkı yenen arabalardan bence Türkiye piyasasında. Ben 2017 modeline de bindim 2010 modeline de araba gerçekten güven veriyor yolu tutuyor ama 1.6'sı biraz ağır kalabilir. 2.0 dizeli çok iyi ama Accent Blue'de dediğimin aynısı geçerli. Belki parça konusunda biraz sıkıntı çekersiniz onun haricinde üzeceğini sanmam. Maalesef ilk cümle de de dediğim gibi hakkı yeniyor arabanın bu yüzden piyasası biraz yavaş. Fiyat artışı olarakta diğerlerinin gerisinde kalıyor yani.

Bildiğim kadarıyla yazdım belli başlı yanlışlar olabilir.

Kısacası performans, konfor istiyorsam ve bakıma ayıracağım param varsa Insignia tercih ederdim. Değer koysun performansı da güzel olsun dersen de Jetta düşün derim. Performans çok arka plan da önemli olan sorunsuzluk bakımını düzgünce yapayım götürsün dersen Corolla düşün derim. Ghia'dan kalan bir Ford sevdası varsa Mondeo düşünebilirsiniz ama dediğim gibi piyasa da sıkıntı çekersiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı