300 TL 240 GB SSD önerisi

Bütçe
300
Arada bir fark var mı bilmiyorum. Ama marka piyasaya daha yeni yeni SSD'lerini sunmaya başlamışken kullandığım bir model hakkında deneyimlerimi iletmiş olayım :)
Büyük farklar var. Q1 QLC NAND kullanıyor. Maxio MAS0902A adlı berbat bir kontrolcüye sahip. Bu kontrolcü diğer sorunlu SU630 modelinde vardı Adata'nın. Lakin Seagate yazılım konusunda iyi iş başardığından ötürü sorun çıkartmıyor olabilir.

Barracuda 120 ise rakibi direkt 860 EVO olan, 3D TLC NAND barındıran, Phison S12 gibi SATA kısmının en baba kontrolcülerinden birisine sahip bir SSD. Ben de kullanıyorum şu an Barracuda 120'yi. Tek kelimeyle mükemmel. Fiyatına göre sunduğu 256 MB DRAM bile almak için bir sebep. :)
 
Hocam şayet söylenti gerçek olsaydı hız değerlerim çoktan çakılmış olmalıydı. İlk gün ne hız alıyorsam şimdi de aynı hızı alıyorum. Bu model şayet söylediğiniz gibi ise ve buna rağmen beni bu düzeyde memnun ettiyse Seagate'den şaşmam bu saatten sonra :)
Siz memnunsanız sorun yok hocam. Önemli olan memnun olmanız. :) Maxio MAS0902A kontrolcüsü berbat ama Seagate diğer Adata gibi kontrolcünün varsayılan yazılımı yerine kendi yazılımını yazdığı için sorun görülmüyor pek. Zaten kontrolcüden çok yazılım önemli. En berbat kontrolcüye bile onu iflah edecek bir yazılım yazılınca sorunsuz çalışıyor.

Seagate yazılım konusunda iyi iş başarmış sanırım. Tüm SSD'lerinin yazılımları kendisine ait. Hepsi "ST" ile başlıyor zaten.
 

Geri
Yukarı