300 TL Intel i3 6100 R9 380 Sisteme PSU Tavsiyesi

Tiktak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir sistem toplayacağım.
PSU önerirseniz sevinirim. Kaliteli garantili bir şey olsun, 300 TL civarı olursa iyi olur ve ileride RAM'den 1 adet daha almayı planlıyorum. Ya da 16 GB'lık modelinden 1 tane daha alabilirim. Genelde CS:GO oynuyorum. CS:GO'da en yüksek ayarlarda kaç FPS alırım? GTA 5'i ultrada oynatabilir mi? Oynatırsa kaç FPS alırım? Bileşenler kasaya sığar mı? Daha başka bir şey almama gerek var mı? Harddiskim var onu kullanacağım. Bilgi verirseniz sevinirim. Yanlışım varsa kusura bakmayın.

i3 6100 işlemci ile MSI RX 470 4GB modelini kullanıyorum. Darboğaz diye bi sıkıntı olmuyor, büyük ihtimalle R9 380 için darboğaz söz konusu olmaz. Ama sen yine de bu bileşenlerle ilgili açılan her konuyu oku.

Youtube'da i3 6100 R9 380 diye arama yaparak oyun performanslarına bakabilirsin.

PSU olarak da Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze kullanıyorum ve fazlasıyla yeterli oluyor. Senin sistemin için de kabaca işlemci, bir ekran kartı, çift modül DDR4 RAM, 5 kasa fanı, 2 HDD, 4 USB gibi olabilecek uç noktada bir hesap yaptığımda 350-360 Watt'lık bir enerji tüketimin olacak, dolayısıyla yukarıda önerdiğim PSU'yu 200 TL'ye alabilirsin.

Ayrıca ileride 2400MHz'ye sahip anakart almayacaksan 2400MHz RAM almana gerek yok. Zaten bu RAM'leri alırsan 2400 değil 2133MHz'de çalışacak. 170 lira bu RAM'e para harcamak yerine PSU için ayırdığın 300 liranın 100 lirasını aşağıya linklerini eklediğim 2133MHz RAM' lere vererek iki tane 8GB'lık çift modül toplamda 16GB RAM'e sahip olursun.

Kingston HyperX Fury 2133MHz 8GB CL14 - İncehesap
Kingston HyperX Fury 2133MHz 8GB CL14 - Sinerji

Çok teşekkür ederim yorumunuz için Ürünleri Vatan bilgisayardan almayı düşünüyorum ama psu konusuna bi karar veremedim. Vatan'da bulunan bir psu önerebilirseniz çok sevinirim

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim yorumunuz için Ürünleri Vatan bilgisayardan almayı düşünüyorum ama psu konusuna bi karar veremedim. Vatan'da bulunan bir psu önerebilirseniz çok sevinirim

Bilgisayarı kendiniz toplayacaksınız bu sistem için 300 TL PSU'ya ayırmanıza gerek yok. Önerdiğim güç kaynağını Teknobiyotik'den alabilirsiniz. Hemen kargoya veriyorlar. Bileşenler Vatan'da -genelde- pahalı oluyor. Ben bilgisayarı satın alan kişinin kendisinin toplaması taraftarıyım, hiç kimse sizin ürünlerinize gösterdiğiniz özeni sizden daha iyi göstermez. Öyle değil mi!

Bilgisayarı Vatan'a toplatmayı düşünüyorsanız, @Noggola arkadaşın önerdiği güç kaynağını alabilirsiniz. Onun dışında ben 300 liramı sadece PSU'ya ayırdım, ileride bir ekran kartı daha takarak crossfire yaparım ya da ekran kartımı yükseltirim dolayısıyla güç tüketimim de artar, güç kaynağım 50w daha fazla olsun derseniz, 12V çıkışından 624W sağlayan COOLER MASTER'ın RS-650 GX 80PLUS 650W güç kaynağını alabilirsiniz. Vatan Bilgisayar da bileşenlerin özellikleri ayrıntılı yazmıyor. Buradan özelliklerini öğrenebilirsiniz.

Aslında güç kaynağında dikkat etmeniz gereken noktalar 80PLUS olması, PCI-E kablolarının 2 tane olması (birisi bozulur diğerini kullanırsınız ya da iki ekran kartı takarsanız diğer kabloyu da kullanırsınız), 12V çıkışından kaç Watt verdiği vs.

Bir de kasa olarak NZXT S340 beyaz modeline bakmanızı öneririm (Bilgisayarı, Vatan'a toplatmayacağınız varsayımına dayanarak).

(Küçük bir not: "Beğen" butonunu kullanmanızı rica etsem, çok daha iyi olur benim için. )

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…