300 TL Intel Pentium E2140 Nvidia 7300 GT Sistem Yükseltme ve 40-60 TL Mouse Önerisi

Alcatraz JR

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus ROG STRIX SCAR 15 RTX 3080
Merhaba,
  • GA-945GZM-S2 anakart
  • Nvidia GeForce 7300 GT
  • 2 GB 500 MHz RAM
  • Intel Pentium Dual CPU E2140 1.60 @ 2.1 GHZ
  • 230 Watt Kasa
Sistemim böyle. Düşük olduğunu anlamışsınızdır zaten. Şimdi pek param yok, bayramda biriktirdiğim 300 TL ile bilgisayarımı en azından LoL ile CS:GO'yu daha rahat kaldıracak ve internette daha az donacak şekilde yükseltmeyi planlıyorum. Aklımda R7 240 AMD ekran kartı var ve 2 GB daha RAM takviye etmeyi düşünüyorum. Sizin düşünceniz nelerdir? Yani ekran kartı uyar mı, güç kaynağı yeter mi? Bir de pek büyük elim yok, yani biraz küçük elim var. Yaklaşık 40-60 TL civarı mouse bakıyorum. Gaming mouse. Logitech G300S al diyenler var ancak 90 TL civarı. Biraz daha ucuz istiyorum ama derseniz Logitech G300S alırsan çok iyi olur, çok işine yarar falan, belki alırım. Ama siz yine de 40-60 TL arası mouse söyleyin. Bir de gameekstra.com güvenilir midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceliğiniz RAM takviye etmek olsun. RAM ilavesi yaptıktan, onun yaşattığı kasmaları ortadan kaldırdıktan sonra sistem performansından memnun değilseniz başka yükseltmeler de yaparsınız. Ekran kartınız giriş seviyesi kategorisinde orta halli, işlemciniz de öyle denebilir. Bu sisteme fazla para harcamanızı tavsiye etmem. Biriktirip daha iyi bir sistem toplamanızı tavsiye ediyorum. Gameekstra güvenilirdir. Logitech G300S'i 68-73 TL civarına almak mümkün.

Hocam cezam vardı cevap yazamadım kusura bakmayın. Benim aklımda şöyle bir plan var. Intel Core 2 E8300 alacağım 2. el olarak. 350 Watt PSU (2. el). 4 GB RAM ve R7 240 veya R7 250 alacağım düşünceniz nedir? Ve ekran kartı olarak R7 250 mi R7 240 mı alayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşüncemi zaten önceki mesajımda belirtmiştim. Bilgisayarınızın yükseltmeye ihtiyacı olabilir, bunu tek seferde yapacaksınız diye bir şey yok. 2 GB RAM yeryüzündeki bütün sistemler için yetersiz. Önce onu yükseltin, büyük ihtimalle RAM yetersizliğinden dolayı sisteminizden tam performans alamıyorsunuz zaten. RAM yükseltme sonrası beklemediğiniz bir performans artışı olacağına inanıyorum. Hala daha performansın yetersiz veya idare etmeyecek düzeyde olduğunu düşünüyorsanız işlemci, PSU ve ekran kartı takviyesi yaparsınız. Önceliğiniz yeni sistem için para biriktirmek olmalı. 1000-1200 lira dahi biriktirseniz gayet güzel giriş seviyesi sistem toplanır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı